Nincs menedék, nincs mentség

2015. szeptember 08. 11:59

Az ombudsman felelőssége kivételes, ez a mulasztás az alapvető jogok biztosa számára az erkölcsi megsemmisülést jelenti.

2015. szeptember 08. 11:59
Eötvös Károly Intézet
Ekint.org

„Az alapvető jogok biztosának elsőrendű alkotmányos kötelezettsége az alapjogok védelme. A rá vonatkozó törvény kifejezetten ráparancsol, hogy különös figyelmet fordítson a gyermekek és a leginkább veszélyeztetett társadalmi csoportok jogaira.

Magyarország a rendszerváltás óta nem szembesült a menekültválsághoz hasonló emberi jogi krízishelyzettel. A civilizált világ közvéleménye immár viszolyogva tekint a magyar államra. Az állam gonoszsága, részvétlensége azokat sem menti fel a törvény és az emberiesség szabta cselekvés kötelezettsége alól, akik egyébként hajlanak a szervilizmusra. A menekültek hónapok óta egyetlen állami jogvédő intézménytől sem kaptak semmiféle védelmet. A röszkei kukoricaföldön a tegnapi éjszaka rideg sötétjében a legkiszolgáltatottabb menekültek, köztük vészesen kihűlt gyerekek teljes reménytelenségben fagyoskodtak.

Az ombudsman felelőssége kivételes, ez a mulasztás az alapvető jogok biztosa számára az erkölcsi megsemmisülést jelenti.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2015. szeptember 09. 17:13
Milyen Feri? A Pinokkió Feri? Orbán Cipolla Viktor lovag után újra? KISZ titkárok harca... Jól nézünk ki ezzel a választékkal!
Valodi
2015. szeptember 09. 10:47
Méghogy "az ombudsman felelőssége kivételes" meg "erkölcsi megsemmisülés"! Egy sóhivatalnak! Hahaha! Mit is ért ez az "állásfoglalása" is? „A biogazdálkodás eredményeként évtizedek alatt létrejött környezeti értékek méltók az alkotmányos szintű védelemre” – áll az alapvető jogok biztosa és a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettesének a Kishantos-üggyel kapcsolatos állásfoglalásában." Orbán-díszlet...
MZ/X
2015. szeptember 09. 08:43
Be kell zárni ezt az "intézményt" és az így megspórolt milliókat rászoruló MAGYAR családok között kell szétosztani...!
vigyor
2015. szeptember 09. 08:32
Napi nyafi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!