Átgondolni, továbblépni

2015. október 15. 07:27

Akkor lehetne ténylegesen előbbre jutni, ha a pártszervezés hagyományos eszköze, a személyes kapcsolat-felvétel létrejönne.

2015. október 15. 07:27
Giczy György
Népszava

„Ennek alapján az a veszély fenyeget, hogy a vidék-Magyarország termőföldjeit a Fidesz, az ott élő embereket pedig a Jobbik »viszi el«. Én most ezt tartom a legnagyobb küszöbön álló problémának.

A demokrácia alapelveinek kell a kiindulópontnak lennie, s ennyi elmélet elég is. A többi szervezés kérdése. Annak a gyakorlati megvalósításáról van szó, hogy miként lehet a társadalomban keletkezett törésvonalakat eltüntetni és az ideológiai zavart felszámolni. Akkor lehetne ténylegesen előbbre jutni, ha a pártszervezés hagyományos eszköze, a személyes kapcsolat-felvétel létrejönne. Ha ez megvalósul, viszonylag könnyen meggyőzhetőek az emberek, mert a pártokhoz kötődő identitás-tudat – leszámítva a szélsőségesek és a fanatikusok szűk körét – alapvetően gyenge.

Mégis itt vérzik el, ezen a pénz- és munkaigényes területen a megvalósítás, a tényleges politikai tevékenység, amit Habermas »akaratképzésnek« nevez. E nélkül mondhatunk, írhatunk, gondolhatunk bármit, ha nem tudjuk megszervezni magukat, nem sokat számítunk. És – valljuk meg – e nélkül nem is nagyon lehet ránk számítani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
haj rá
2015. október 15. 17:54
Ki az a "ránk"? Büdös kereszténygyűlölő ,zsidajbérenc vagy!Értékteremtő fizikai munkát végezzen az unokád is Bűneidért! Segg jövöt akarsz a Jób-bikkal együtt!A muszlimimádó operettgárdisták okozzák a legtöbb kárt a zsidajok után!
lucabrasi
2015. október 15. 12:02
áruló vagy giczy és kész!
nanemáne
2015. október 15. 11:59
„Ennek alapján az a veszély fenyeget, hogy a vidék-Magyarország termőföldjeit a Fidesz, az ott élő embereket pedig a Jobbik »viszi el«. Én most ezt tartom a legnagyobb küszöbön álló problémának. Bezony ez probléma,mert a balosoknak büdös a munka.Íróasztal mellöl okoskodni könnyebb.Meg jobban is fizetik.
1120
2015. október 15. 11:37
Te milyen pártot akarsz szervezni?! A JPSZSZP-t? (Jobboldali Pártok Szétverésére Szövetkezettek Pártja.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!