Jog- vagy igazságszolgáltatást?

2016. február 08. 18:57

A most „igazságot követelő” többi fideszes is gondolkodóba esne, ha egyszer fordulna a világ kereke (és miért nem fordulna?), s az ország népe hangosan igazságszolgáltatás után kiabálna.

2016. február 08. 18:57
Somfai Péter
Népszava

„Mindenkivel megeshet, hogy sofőrként elüt valakit, aki figyelmetlenül lép elé mondjuk egy álló busz mögül. Ha ez - a példa kedvéért - a bírákat bíráló Németh Szilárd képviselővel történik, alighanem felmentik, hiszen jog szerint vétlen volt, talán meg sem előzhette volna a balesetet. Szívesen megnézném az arcát, ha az ítélet kihirdetése után betódulnának a tárgyaló terembe az áldozat rokonai, és elkezdenék verni a bíró asztalát, hogy ez nem igazságos, lakat alá a bűnössel!

A most »igazságot követelő« többi fideszes is gondolkodóba esne, ha egyszer fordulna a világ kereke (és miért nem fordulna?), s az ország népe hangosan igazságszolgáltatás után kiabálna. Ha a megélhetésüket elveszített trafikosok az igazságosság jegyében visszakövetelnék a boltocskájukat, na ne már! – tiltakoznának a fideszes új trafikosok -, ők jog szerint jutottak koncesszióhoz. Tessék visszaadni a földünket! – követelnék a volt bérlők, akiknek feje fölül jogszerűen eladták a megélhetésüket biztosító néhány talpalatnyi földjüket. Akkor nem a jogai védelméért szaladna mindenféle bíró elé Mészáros Lőrinc, meg a többi új földesúr?

Döntsük már el végre, milyen országban akarunk élni! A jog, vagy a relatív igazság országában?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsuhú
2016. február 14. 11:14
Cáfold, hogy az emberek nem belefulladtak az iszapáradatba, hanem, a zagy lúgossága marta őket halálra! Cáfold, hogy a zagy magas kémhatásáért nem az üzemeltetők felelnek.
bölcsuhú
2016. február 14. 11:13
A szamosi ciánmérgezés oka is nem az volt, hogy a máramarosi tározó fala megsérül és kiömlött a tartalma a Szamosba, hanem hogy CIÁN VOLT BENNE!
bölcsuhú
2016. február 14. 11:12
No persze, ha a "független" biróság megengedheti magának, hogy vakvágányra terelje a jogszolgáltatást, akkor ez az eredménye! Az ügyészség a vádat a zagy pusztitó hatására alapozta, amely 10 ember halálával és számtalan sérüléssel járt. Ezt a zagyot az üzemeltetők engedték és tárolták a tározóban. Mivel még a tárolóban felgyűlt csapadékvíz (kb. 4 m vastagságban borította a tv és video felvételek alapján az iszapot) ellenére is a kiömlő zagy kémhatása igen erősen maró hatású volt, azt bizonyitja, hogy a gyártási technológiában előírt semlegesítést sem végezték el az üzemeltetők! Ez független attól, hogy milyen az altalaj, miben hibáztak a tervezők, az épitők. Mert ha tényleg ők hibáztak volna, akkor is semlegesített zagy esetén csak vörös lé folyt volna a településekre s nem okozott volna halált, súlyos sérülést! Az ügyészség elsősorban erre helyezte a hangsúlyt a vádiratban és ezért voltan a tulajok és az üzemeltetők a vádlottak padján, ugyanis a katasztrófa valódi oka ez volt s nem a gátszakadás. Ilyen maró hatású zagynak nem lett volna szabad a tározóban lennie! A bíróság viszont a gátszakadásra központositotta a figyelmet,a nnak okait firtatta a saját szagértőivel. S mivel ennek tekintetében a vádlottakat nem látta bűnösnek, felmentette őket. DE miért nem vette figyelembe a halált okozó maró hatású zagy létezését? Hiszen egy kisgyerek kivételével akit a folyó iszap ragadott ki az anya karjaiból, senki sem azért halt meg, sebesült meg mert belefulladt az áradatba, hanem a maró a hatás miatt. A gyereket is meglehetett volna menteni, ha nem egy maró hatású folyadékba esik.
bölcsuhú
2016. február 14. 11:10
Te marha, mi nem igaz abból amit írtam? Nem halt meg 10 ember a lúg okozta sérülésekben éás nem lett számos sebesült? - nem a tározóból származott a zagy? - nem a z üzemeltetők tudtával és akaratából került oda? Mi a francot kell még bizonyítani? P.s. nem téged akarlak meggyőzni, mert te sem lehetsz olyan hülye hogy ezt ne érnéd fel ésszel, hanem az ide tévedő olvasókat felvílágosítani a magadfajták mérhetetlen gazemberségéről!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!