Egyértelmű: a postának ki kell adnia az adatokat

2016. április 23. 15:17

Pétervalvi válasza azt volt, hogy nem lehet jelenleg Magyarországon pénzt kérni közérdekű adatokért. Legfeljebb az adathordozók költségét háríthatják át a kérelmezőre, de azt is csak az ÁFA nélkül, és ez se következik egyértelműen a mostani szabályozásból.

2016. április 23. 15:17
Tóth Bertalan
Facebook

A parlament törvényalkotási bizottságának csütörtöki ülésén megkérdeztem Péterfalvi Attilát, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatal elnökét: normális-e, hogy közérdekű adatokért pénzt kér a posta. Azzal érveltem, hogy állampolgári jogaim gyakorlásában korlátoz a posta, ha ennyi pénzt kér a közérdekű adatokért.

Pétervalvi válasza azt volt, hogy nem lehet jelenleg Magyarországon pénzt kérni közérdekű adatokért. Legfeljebb az adathordozók költségét (papír, DVD-lemez, stb.) háríthatják át a kérelmezőre, de azt is csak az ÁFA nélkül, és ez se következik egyértelműen a mostani szabályozásból...

Egyértelmű: a postának ki kell adnia az adatokat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2016. április 24. 16:01
"Az üzleti részéről nem is beszélve hisz ma a cégek a piaci versenyben élet-halál harcot folytatnak egymással..." A bal-lib a gazdasági adatok, elemzések, stratégiák kikérésével, nyilvánosság elé tárásával védi, szolgálja a magyar - bocs., a külföldi, multi - gazdaságot. Jó ez nem? És a debilek azt hiszik, ezzel hú, mekkora nagy tetteket visznek végbe... Miközben: ilyen a világon nincs, hogy a kormánydöntések hátterét ki kell teregetni. Ja, ez a magyar Fidesz-korrupció maffiaállama. Mindent elrejt, így lop mindent. Szerencsétlen az az ország, amelyben ez a mentalitás és kikérő gyakorlat nem kap zsigerből elutasítást az élet, a társadalom minden mértékadó részétől. És: nem kap. Nincs ez ellen tiltakozás, hogy: Emberek, a magyar állam ne tárja már a riválisok elé a gondolkodási mechanizmusát, stratégiaalkotását. Ezek a Tóth Bertalanok a 3 hetes kismalacnál együgyűbbek. Ők ennyit tudnak. És még azt: milyen jók hozzánk a külföldi pénzközpontok, mikor javasolják, barátilag a szociknak: segítsetek az embereken, osszatok ki minden mozdítható pénzt, legfeljebb majd felvesztek kölcsönt. na bumm. De ez van.
Peter8811
2016. április 24. 14:05
Egyértelmű az OTP-nek meg ki kell adni a Bokros Lalyos és Kovács Laci bácsi számláján lévő pénz mennyiségi adatait mivel közszereplők mind a ketten.
Gullwing
2016. április 24. 10:16
A postának is csak olyan adatokat kell nyilvánosságra hozni amit más hasonló szolgáltatást végző piaci szereplőtől elvárunk. Érdekes demokrácia az ahol az állami vállalt minden adatot nyilvánosságra hoz a magánszereplő üzleti titokra, meg versenypozíciójának védelmére való hivatkozással szelektálhat.
liberálzöld.
2016. április 24. 09:00
Eddig is egyértelmű volt. De nem adták ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!