Európa büntetőtábor

2016. május 13. 09:26

A kommentek éles ellentétben állnak azzal, amit a fősodrú média ír Magyarországról. Ez annak a jele, hogy az európaiak túlnyomó többsége most már szinte egységesen áll szemben a brüsszeli (és az azt meghatározó német) politikával.

2016. május 13. 09:26
Lóránt Károly
Magyar Hírlap

„Az európai közvélemény döntő többsége messze nem ért egyet az eredeti értékrendjüktől eltérített jobb- és baloldali pártok politikájával, különösen migránskérdésekben nem, ami rögtön kiderülne, ha erről közvélemény-kutatást lehetne tartani. Ennek híján az európai átlagpolgár gondolkodására a szélsőjobboldali pártok népszerűségének növekedéséből meg abból lehet következtetni, hogy az online újságok cikkeire milyen kommenteket írnak. Az angol konzervatív Daily Mail például internetes oldalán cikket közöl arról, hogy Magyarország elutasítja a kvótarendszert, sőt zsarolásnak tartja azt. A cikkre érkezett mintegy kétszáz komment közt alig lehet olyat találni, amely a bizottság álláspontját támogatná, azt is német kommentírótól, aki azt hánytorgatja fel, hogy a kelet-európaiak csak tartják a markukat, de nem akarják viselni a költségeket. A kommentírók döntő többsége (aki persze angol) azonban egyértelműen a magyar állásponttal ért egyet, és elítéli a bizottság által kiszabott irreálisan magas büntetést. Ezen túlmenően nagyon sokan megfogalmazzák, hogy íme, itt az intő példa, hogy a júniusban tartandó népszavazáson az unió elhagyására kell szavazni. »Itt az idő, hogy kikerüljünk ebből a lidércnyomásból« – írta valaki Wiltshire-ből. Számos bejegyzés biztatja Magyarországot, hogy tartson ki, és emlékeztetnek az 1956-os magyar forradalomra, amikor a magyarok hatalmas bátorsággal, puszta kézzel szálltak szembe a diktatúra tankjaival. Sokan remélik, hogy ez a bátorság most ismét visszajön. Stephen Blackburnből azt írja, hogy »az emberek Európa-szerte támogatják az országotokat, ezek a sarlatánok nem a többség nevében beszélnek«. De még egy német kommentíró is felszólít, hogy »Magyarország! Védd meg Európát ezektől a holdkórosoktól«.

A kommentek éles ellentétben állnak azzal, amit a fősodrú média ír Magyarországról. Ez annak a jele, hogy az európaiak túlnyomó többsége most már szinte egységesen áll szemben a brüsszeli (és az azt meghatározó német) politikával, amit egyébként az is jelez, hogy az utóbbi időkben ahány népszavazást tartottak, annyiszor elvetették a brüsszeli javaslatokat. A büntetésnek a migránsok be nem fogadása miatti kilátásba helyezése túlnőtt már azon, hogy csupán néhány renitens ország ügye legyen, és egyre inkább az unió diktatórikus természetének jelképévé válik, amitől jobb előbb megszabadulni, mint később. Európa vezetői tévednek, ha azt hiszik, hogy az európai lakosság beletörődik a kulturális baloldal és a nagytőkés jobboldal diktatúrájába.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2016. május 13. 15:22
Helyesen: Már egy évtizede mindenki mondja, hogy a németek kiszivattyúzzák az eurót a gyenge euró-övezeti országokból, pusztán azért, mert náluk gyenge az euró, Dél-Európában pedig ERŐS.
zolizolizoltan
2016. május 13. 15:20
Az EU szisztematikusan eltereli a figyelmet arról,hogy főleg Németország olyan izmolásokba kezdett, amely ellentmond a józan észnek és van amikor ellentmond a Liszaboni szerződésnek is. A migránsügyben nem a multikulturalizmus a fő gond, hanem az a gond, hogy a kelet-európai munkaerők helyét a még olcsóbb arabok foglalják el. A németek nagyon jól tudják, hogy a szír munkaerő legalább annyira képzett, mint a kelet-európai, csak nálunk nem esett ez még le, mert sok a félre vezető, parasztvakító cikk. Ha az arabok kiszorítják a kelet-európai munkaerőt, okafogyott lesz az unió Európában. A német jobban tennék, ha a Közel-Kelettel lépnének unióba. A multikulturális vitákkal erről akarják elterelni a figyelmet. Van más gond is. Pl. az orosz déli gázvezetéket azzal söpörte le az EU, hogy nem lehet ugyanaz a cég gázvezeték tulajdonosa és a gáz szolgáltatója is. Ellenben a németek rendkívül szemtelen módon helyeslik az északi gázvezeték kiépítését, ahol a gázvezeték tulajdonosa és a gázszolgáltató is a Gazprom lesz. Ez már nyílt birodalmi izmolás a németek részéről: Keletnek kuss. Aztán itt van az euró-konstrukció. Már egy évtizede mindenki mondja, hogy a németek kiszivattyúzzák az eurót a gyenge euró-övezeti országokból, pusztán azért, mert náluk gyenge az euró, Dél-Európában pedig gyenge. Németország a saját GDP-jének 7,5%-át szívattyúzta ki eddig a gyengébb euró-övezeti országokból. Mégis, igen szemtelenül, a németeknek eszük ágában sincs változtatni ezen. Soroljam még? A magyar munkaerő negyedannyi bért kap, mint a német, ugyanazért a munkáért, ugyanabban a német cégben. Közel vagyunk sajnos a gyarmati sorshoz. Nem ezt akartuk, és nem ezzel hitegettünk bennünket 2004 előtt.
2016. május 13. 12:59
"Ez annak a jele, hogy az európaiak túlnyomó többsége most már szinte egységesen áll szemben a brüsszeli (és az azt meghatározó német) politikával." Ez rövidebben fogalmazva: az európaiak többségének a fapapucsa már egyre inkább tele van az USA-expanzióval. Gugli keresőbe beírandó: Unfassbar!!! USA Hauptziel ist Krieg in Europa
2016. május 13. 12:59
"Ez annak a jele, hogy az európaiak túlnyomó többsége most már szinte egységesen áll szemben a brüsszeli (és az azt meghatározó német) politikával." Ez rövidebben fogalmazva: az európaiak többségének a fapapucsa már egyre inkább tele van az USA-expanzióval. Gugli keresőbe beírandó: Unfassbar!!! USA Hauptziel ist Krieg in Europa
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!