Vagy az ítélet alaptalan, vagy az indoklás hibás

2016. augusztus 31. 16:37

Mit csinált a vádbeli időszakban Budaházy? Honnan tudjuk, hogy ő szervezte a Magyarok Nyilait? Mik mindennek a kétséget kizáró bizonyítékai? Nem állítom, hogy a bíróság ezekre a kérdésekre nem tudja a választ, de hogy nem osztotta meg a hallgatósággal, az biztos.

2016. augusztus 31. 16:37
Lándori Tamás
Magyar Nemzet

„Ennek megfelelően kedden a Hunnia-per elsőfokú ítélethirdetésén azt vártuk, hogy kiderül, a bíróság szerint mit tett pontosan Budaházy, és e következtetésre milyen megkérdőjelezhetetlen bizonyítékok révén jutott. 

Erről azonban meglepetésre egy szó nem sok, annyit sem hallottunk. A nagyjából négyórás, vontatott indoklásban volt szó arról, hogy milyen történések képezték a vád tárgyát, ezek büntetőjogi minősítése miért az, ami, továbbá olyanokra is meglepően hosszan tért ki a tanács, hogy miért nem volt ott egy kirendelt védő egyes nyomozati cselekményeknél, és hogy Budaházy György felesége eltökélten védte férje érdekeit, a házkutatás során pedig rosszul lett, de a rendőrök segítettek neki. De ez kit érdekel?

Mit csinált a vádbeli időszakban Budaházy? Honnan tudjuk, hogy ő szervezte, és csakis ő szervezhette a Magyarok Nyilait? Hogyan kivitelezte ezt? Utasítást adott a támadásokra, vagy meg is tervezte azokat? Mik mindennek a kétséget kizáró bizonyítékai? Nem állítom, hogy a bíróság ezekre a kérdésekre nem tudja a választ, de hogy nem osztotta meg a hallgatósággal, az biztos.

(...)

Azt azért a bírónő is elismerte, hogy 
»a nyomozás nem volt hibátlan és hiánytalan«. Kár, hogy az ítélet szóbeli indoklása sem. Legalábbis abból legkevésbé sem tűnt úgy, hogy itt kétséget kizáró bizonyossággal állunk szemben. Pedig épp az lenne a lényege, hogy abból úgy tűnjön. Talán majd az írásbeli indoklásban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. április 05. 11:07
Ez is egy totálisan érthetetlen ítélet, csakúgy, mint Biszku ítélete....
quiet
2017. január 24. 19:21
" Mit csinált a vádbeli időszakban Budaházy? Honnan tudjuk, hogy ő szervezte, és csakis ő szervezhette a Magyarok Nyilait? Hogyan kivitelezte ezt? Utasítást adott a támadásokra, vagy meg is tervezte azokat? Mik mindennek a kétséget kizáró bizonyítékai? Nem állítom, hogy a bíróság ezekre a kérdésekre nem tudja a választ, de hogy nem osztotta meg a hallgatósággal, az biztos. " Nagyon jó...ezek azok a kérdések, amelyek alapján el lehet ítélni valakit, vagy nem... Engem csak a válaszok érdekelnek... nem vagyok párttag... csak azért érdekel, hogy akkor most van igazság Magyarországon, vagy még mindig várjunk....
ÁrPi
2017. január 24. 19:21
"Lopás, testi sértés kényszerítés... ezek közvetlen bizonyítottak. A terrorcselekményt nem tudom hogyan lett bizonyítva. De már önmagában az előbbiekért is kinéz 13 év halmazatban." Bástyaelvtárs hibás a koncepciód! [ És meg sem akarlak gyilkolni! ;-) ] Ezekért 13 év nem jár.
OberEnnsinnen
2017. január 24. 18:12
Hogy tovább tisztuljon a kép: "a terhelő vallomások többségét olyanok tették, akik valamilyen módon, akár anyagilag érdekeltek voltak, vagy pedig megfélemlítettek. Ezzel kapcsolatban megemlített egy hangfelvételt, melyen az ügy koronatanúja, Benkő György kevesellte a szervezetre „vérdíjul” kitűzött 20 millió forintos összeget." + "Benkő György, elismerte: valóban elhangzott az a beszélgetés, amiben kevesellte a 20 milliós összeget." - Kell még valamit mondanom, Ildikó? ... - Nem, csak nyújtsa előre a két csuklóját!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!