„Szétloptál mindent” − Ilyen ország pedig nincs CDX.

2016. október 18. 17:22

A Quaestor mára részben megismert, hihetetlen két évtizednyi működése önmagában kábé ezer darab Ilyen ország pedig nincs-posztot megérdemelne. És valójában nincs most bennünk semmi irónia: a nagypályás kóklerek tevékenysége tényleg szomorú tükörképe a rendszerváltás utáni Magyarországnak.

2016. október 18. 17:22
Rajcsányi Gellért
Mandiner

Hipnotizáltan olvastuk a Quaestor-sztori újabb részleteit a 444-en, hogyan is tüntetett el ostoba befektetésekkel és szimpla kitalicskázásokkal mintegy 200 milliárd forintot a különös cégbirodalom különös vezetősége − különös tekintettel a cégcsoport második embere, Kámory Ferenc írásbeli kirohanásaira saját kollégái és üzlettársai felé („Szétloptál mindent”; „mással levelezgess vazze”).

A Quaestor mára részben megismert, hihetetlen két évtizednyi működése önmagában kábé ezer darab Ilyen ország pedig nincs-posztot megérdemelne. És valójában nincs most bennünk semmi irónia: a nagypályás kóklerek tevékenysége tényleg szomorú tükörképe a rendszerváltás utáni Magyarországnak.

A bonyolult sztori, Kámory instant klasszikus, tömör összefoglalásaiban: „Szar, nem müködik, veszteséges, loptak - nincs változás, hagyják a Csabáék”; minden szét lett baszva-lopva, semmi sem termel, minden csak ktg”; hova a picsába megy ennyi pénz??????????????”; Magyarország történelmének legnagyobb botránya, legnagyobb szégyene”.

Az biztos, hogy a kétezres évek Magyarországának tényleg ez az egyik legnagyobb botránya és szégyene.

A rosszakat el kell ítélni, a bűnösök bűnhődjenek, de a kínzó kérdés még jó ideig velünk marad: hogy a jó Istenbe' működhetett másfél évtizedig, kormányváltásokon keresztül egy ekkora szerveződés ennyire átlátszó működésképtelenséggel és jogsértő gyakorlatokkal a hivatalos szervek, felügyelő és nyomozó hatóságok, no meg a komplett politikai elit szeme előtt?

Erre kapunk vajon választ az illetékesektől? És lesz majd valódi következmény és méltó felelősségre vonás Quaestor-ügyben, minden oldalon?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2016. október 19. 13:22
Csak annyit, hogy Rajcsányi cikkének apropójául a 444 cikke szolgált. Ezt csak azoknak, akik állandóan ócsárolják a 444-et.
vendelin
2016. október 19. 08:28
Már több alkalommal hangot adtam annak a véleményemnek, hogy a 26 évvel ezelőtti "rendszerváltás" legnagyobb bűne a morális katarzisnélküliség. A régi moszkovita elvtársakból lettek a brüsszelita européerek, a KISZ-ben szocializálódott ifjakból pedig az új balzaci kor eredeti tőkefelhalmozásainak nyertesei, akik most "tisztességes üzletemberként" oktatnak ki bennünket. Aztán továbbélt az az ügyeskedő, jég hátán is megélő, okosba' megoldó típus, aki öltönyben-nyakkendőben talicskázza ki gátlástalanul a pénzt. Gátlástalanul, és büntetlenül. Ez utóbbinak szerintem nyilvánvaló oka az, hogy a "felügyeleti szervek", az "igazságszolgáltatás" éber őrei is láncszemek, üzlettársak. Százmilliárdos tételek esetén jut némi apró rájuk is, ők pedig ezért boldogan hunnyák be mindkét szemüket. Mivel mindenki sáros, senkinek nem érdeke, hogy boruljon a bili. A közös érdek, a közös bűn a legerősebb "csapatépítő" erő. Aztán ha mégis akad valami gikszer, mindenki tudja a dolgát. Az említett "igazságszolgáltatás gondoskodik arról, hogy "példás büntetés" gyanánt 2-3 év felfüggesztettel megússza pár erre kijelölt alak. És ezek az "urak", valamint politikus barátaik szoktak kenetteljes szólamokat hinteni mindenféle pódiumokon a magunkfajta átlagembernek, aki a becsületes munkával próbálja (eléggé sikertelenül) megteremteni a maga és családja egzisztenciáját. Hányinger.
pemete jakab
2016. október 18. 22:49
„Szétloptál mindent” Ez Orbánnak is tetszik. Orbán Viktor nótája a mutyizós, Nem filléres, hanem százmilliárdos. Ezt húzza a kormány népi zenekara, S ropja Orbánnal minden fideszes birka.
Morgen
2016. október 18. 22:49
Válasz sehol sem lesz, és semmikor. A helyzet az, hogy nincsenek lefejtetve, kőbe vésve a pénzügyi vállalkozások biztonságos működését garantáló szabályok. (Vannak ilyenek, de)! Mivel emberek dolgoznak mindenhol, a jogszabályok végrehajtása mindig attól attól függ, hogy a megszegésüket hogyan honorálja a Btk. A pénzügyi vállalkozásokat - jellegüktől (fő tevékenységük) függően más módszerrel kell8ene) ellenőrizni. Mivel az ellenőr is ember, nem csak pl. a bróker, vagy az IT, FB sem egy megfoghatatlan testület, ott is emberek veszik fel -jobbára - az ülésezési pénzt, a szakmai mulasztások utolérhetőek lépésről lépésre. Ja, kérem, mindenhová a megfelelő szakmai embert, ez az alap, a másik pedig: olyan nincs, hogy nem lehet megállapítani, kinek a felelőssége "észrevenni" a turpisságot. Kedves Gellért! Egyik ember, aki hitetlenkedik, a másik meg leírja a lehetetlent.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!