Rossz szomszédság

2016. november 18. 18:48

Nem kell biztonságpolitikai szakértőnek lenni ahhoz, hogy szemet szúrjon valakinek egy ilyen szokatlan szomszédság, ne essenek gondolkodóba a miniszterelnökre vigyázó szakemberek egy külföldi, arab állampolgár közelségének nemzetbiztonsági kockázatai okán.

2016. november 18. 18:48
Giczy György
Népszava

Soha nem látott méreteket öltött az idegenellenesség, a legújabb felmérések szerint a magyaroknak már csaknem hatvan százaléka tart attól az emberáradattól, amelyet ki menekülteknek, ki migránsoknak nevez. Mielőtt az emlékezetes plakátkampányt elindította volna a kormány, a magyarok többsége inkább megértéssel, mintsem gyűlölettel gondolt azokra az emberekre, akik valamilyen okból kénytelenek voltak elhagyni hazájukat. Aztán jött a fordulat: azokat az embereket - nőket, gyerekeket, aggastyánokat - nem sajnálni kell, hanem félni tőlük. Beépített terroristák bújnak meg közöttük, a férfiak talán mind szélsőséges muszlimok, akiket azért küldenek hozzánk, hogy bombát robbantsanak, megerőszakolják a magyar lányokat és asszonyokat. Addig-addig sulykolták ezt, amíg a félelem és a gyűlölet költözött a szívekbe. Ha ma azt kérdezik a közvélemény-kutatók, kit fogadnánk szívesebben szomszédunkká, egy homoszexuálist, egy cigányt, vagy egy arabot, az utóbbiak ellen tiltakoznának a leghevesebben.

Még alig haltak el a kampányzajok, amikor kirobban a botrány: a miniszterelnök házának közvetlen szomszédságában vert tanyát egy világszerte körözött szaúdi üzletember, az a bizonyos Ghait Pharaon. A nemzetnevelés elszánt kormányzati erőfeszítéseinek ellenére is úgy látszik, miniszterelnökünk nem élt azzal a jogával, amelynek gyakorlására a nemzetet szigorú buzdításban részesítette, nem finnyáskodott a szomszédságát illetően. Tételezzük fel, magatartásában más indokok (üzleti megfontolás, családtagok pénzügyi érdekei) nem játszottak szerepet, legfeljebb kormányzatunk közismert visszafogottsága érhető tetten az eset hátterében. Valami ilyesmi volt kiolvasható azoknak a fideszes politikusoknak a megszólalásaiból, akik igyekeztek védelmükbe venni az eljáró hatóságok meglehetősen könnyelmű és felelőtlen intézkedéseit.

Az elmúlt hetekben megannyi magyarázatot hallottunk a történtekre, s a botrány kirobbanása óta is naponta derülnek ki különös részletek. Nem kell biztonságpolitikai szakértőnek lenni ahhoz, hogy szemet szúrjon valakinek egy ilyen szokatlan szomszédság, ne essenek gondolkodóba a miniszterelnökre vigyázó szakemberek egy külföldi, arab állampolgár közelségének nemzetbiztonsági kockázatai okán.

Ez most akár jó alkalom lehetett volna arra, hogy a CÖF ismét megmutassa magát, ahogyan korábban is tüntetést szervezett a menekültek ellen, ahogyan szót emelt minden jött-ment ellen, akik itt akarnak tanyát verni nálunk, a Duna-Tisza közén, akik minaretekké akarják alakítani templomainkat. Most is felvonulhattak volna a miniszterelnök védelmében, követelve, hogy az FBI által körözött, egyes feltételezések szerint a terrorizmussal is kapcsolatban álló üzletembert távolítsák el a kormányfő magánszférájának közvetlen közeléből. Őket talán nem zavarták volna el abból az utcából, ahol a miniszterelnökkel kevésbé szimpatizáló honfitársai nem tüntethetnek. Meglehet, utóbbiakat szívesebben tartják távol, mint a gazdag arabot.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sunsaci
2016. november 20. 11:42
Ekkora téglát, mint Giczy György, ritkán hord a hátán a föld.... Ő nem tépi a szemöldökét?
Dárday Vilmos
2016. november 20. 00:08
Giczy úr, úgy tűnik ki az első bekezdésből, soha nem hallott még a párizsi, nizzai, brüsszeli terroristas merényletek száznál több áldozatáról. Legalább is úgy tesz. Azt sem tudja, hogy az elkövetők mintegy fele Magayarországon át "menekült" a helyszínre. Azt sem tudja, hogy a migránsoknak csak kis része valódi húborús menekült, a zöme gazdasági előnyök érdekében indult el, és bizony, ismeretlen számú rejtett terrorista is megbújik köztük. Meg talán néhány szélsőséges (szalafita) hitszónok is, aki további (második, harmadik generációs) menekülteket is terroristává nevelne. És mivel a szétválasztás nehéz, nem szabad őket céljukig elengedni. Ezért kell a kerítés, a schengeni határok védelme. Hogy minél kisebb kockázatot jelentsenek azok, akiket emberiességi okokból mégis beengedünk. Ez a bizonyos Pharaon pedig NEM terrorista, hanem Szaud Arábia-i üzletember. A jelek szerint nem is kíván itt lakni, csak befektetésként vásárolt egy ingatlant, történetesen a miniszterelnök lakása közelében. Ha a TEK bármilyen veszély lehetőségére felfigyelne, nyilván megtenné a szükséges intézkedést. Jó lenne ezekre az "apróságokra" felhívni Giczy úr figyelmét. Hadd lásson kicsit világosabban.
csuka
2016. november 19. 18:35
Mohi Csaba nemzetközi jogász, volt svájci nagykövet szerint az alaptörvény-módosítás kapcsán két dolgot kell leszögezni: egyrészt kötelező kvóta azóta létezik, hogy Orbán Viktor aláírta az erről szóló európai nyilatkozatot, majd hazajött, letagadta az egészet, és a leggyalázatosabb módon elkezdett szórakozni a nemzettel (utalva a tizenötmilliárdos népszavazásra). http://alfahir.hu/jobboldali_ertelmisegiek_kritizaljak_hogy_a_fidesz_nem_tamogatja_az_alaptorveny_modositast
illiberator
2016. november 19. 13:19
Közös vonások Giczy: áruló, komcsibérenc Dávid Ibolya: áruló, komcsibérenc Zazrivez: áruló, komcsibérenc
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!