Fantasztikus agyú Lajos

2016. december 21. 10:18

Kálmán Olga átigazolása a Hír TV-hez is azt mutatja, hogy Simicska készül a kampányra és afféle fordított úttörőként ahol tud, árt majd Orbánnak. Interjú.

2016. december 21. 10:18
Debreczeni József
Népszava

A régi barátság miatt hagyta békén eddig a kormányzati lejárató gyár Simicskát?

Döntően Simicska magatartása miatt. Ő volt az egyetlen a kiszorított, parkoló pályákra tett fideszes vezetők közül, aki ezt nem fegyelmezetten és szó nélkül vette tudomásul, hanem Orbán arcába vágta az elé hajított kesztyűt. A G-nap megmutatta, hogy Simicska mindenféle korlátot félrelökve, brutális retorikával válaszol a miniszterelnöknek. Orbán nyilván félhet is, hiszen a közös évtizedek, a rengeteg közös ügylet miatt az egykori barátnak bőven lehetnek róla súlyos információi. Ahogy közeledünk a 2018-as választáshoz, egészen biztos, hogy Orbán nem tesz már lépéseket Simicska kiszorítására, a plakátpiac átrendezését leszámítva. Nem akar nagyobb balhét, nem akarja élezni a konfliktust. Majd 2018 után.

És Simicska?

Simicska minden jel szerint másképp tekint a ’18-as választásra. Szeretné, ha ez Orbán megbuktatására adna esélyt. Minden információ arról szól, hogy figyel, vár, készül rá. Nagyon jellemző, hogy a politikai értelemben releváns cégeiből, a médiumaiból nem vett ki osztalékot, hosszú távra tervez. Kálmán Olga átigazolása a Hír TV-hez is azt mutatja, hogy Simicska készül a kampányra és afféle fordított úttörőként ahol tud, árt majd Orbánnak.

A médiában így sincs esélye, sőt elképzelhetetlennek tűnik, hogy valaha is győztesen kerüljön ki ebből a harcból.

Eleve nem tudok elképzelni olyan információhalmazt, amely a stabil pozícióban lévő Orbánt megbuktatná a saját hívei előtt. Simicska egészen biztos, hogy nem győzhet, hiszen még Orbán leváltása után sem képzelhető el olyan hatalmi felállás, ahol visszaszerezhetné azt a státuszát, amely több volt, mint befolyás. Hiszen a gazdasági kormányzás egy része érdemben az ő fennhatósága alatt állt. Az viszont egyértelmű, hogy ebben a harcban Orbánnak van több veszítenivalója. Simicska úgy fogalmazott: minden botnak vége van, Orbán hatalmának is vége lesz egyszer. Sőt zárt körben azt is kijelentette, hogy akár a vagyona felét arra áldozná, hogy megbuktassa ezt az embert, akivel szemben iszonyú gyűlöletet és bosszúvágyat érez. Mert ne legyen kétségünk: Orbán rúgta ki Simicskát, nem pedig fordítva.

Simicska bosszúvágya - és vagyona - a Jobbiknak segít?

Egy választási kampányban már néhány százmilliós támogatás is óriási összegnek számíthat. Ez Simicskának aprópénz. A médiabirodalma pedig már valóságos sajtóként működik. Hogy konkrét példát mondjak: a DK kongresszusáról 2016-ban élőben közvetítette a Hír TV Gyurcsány Ferenc beszédét. Vagy a Mahir oszlopokon hirdetett a párt, mert piaci áron az volt a legolcsóbb. Nem hiszem, hogy Simicska lerakja az esküt a Jobbik vagy akárki más mellett. Mindenkit támogathat, aki a Fidesz vereségét segítheti. Az ő célja nem a Jobbik vagy bárki győzelme, hanem a Fidesz, azaz Orbán bukása.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
portavox
2016. december 22. 10:59
kálmán o.,debreczeni mocskos libsibolsi duó,vár rájuk lacigatyahuszár ildikónénivel hamarosan a pokolban,ott os lehet zorbánozni.Ja,demszkihazaárulótolvaj ő tisztakezek mintaképe?
catalina9
2016. december 22. 10:14
megint epét hánynak a látványlibsik..
tevevanegypupu
2016. december 22. 10:08
Egyébként Józsi, mikor készül Simicskáról könyv?
tevevanegypupu
2016. december 22. 10:06
Józsikám hányadszor is miniszterelnök nagy többséggel Orbán? Harmadszor? Na ennyiszer vesztett maga meg Kálmán Olga vele szemben..szóval forgathatják a köpenyt és összeállhatnak Simicskával és Vonával, jobb lesz, ha nem nagyon készülnek győzelemre..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!