A vereség nem opció

2016. december 04. 15:57

Az elmúlt egy év migráció- és Brüsszel-ellenes retorikája, vagy inkább mondhatjuk, kommunikációs gőzhengere arra mindenképp jó volt, hogy háttérbe szorultak olyan, a mindennapokat tényleg meghatározó témák, mint az oktatás vagy az egészségügy helyzete.

2016. december 04. 15:57
Katona Mariann
Magyar Nemzet

„Valamire egyébként biztosan jó a kormánynak a mostani helyzet. Egészen nyugodt szívvel mondhatnak nemet a Jobbik alaptörvény-módosító javaslatára. Habár az szó szerint megegyezik a korábban Orbán Viktor által személyesen jegyzett szöveggel, csupán egyetlen mondatos kiegészítéssel a letelepedési kötvényeket is kivezetné, az alkotmánybírósági döntés fideszes értelmezése kellő érvet szolgáltat rá, hogy szükségtelennek nevezzék.

Van viszont még egy fontos kérdés, ami a már imént jelzett fideszes médiatúlsúlyban sajnos el is sikkadhat. Mégpedig hogy pontosan miről is határozott az Alkotmánybíróság. Hiszen még a kormányellenességgel egyáltalán nem vádolható Salamon László alkotmánybíró szerint sem jutott arra a következtetésre, mint amit a kormány most váltig állít. Nem is lenne annyira meglepő, ha a valóságot ismét csak zárójelbe kellene tenni, és az ellenzéki kiabálás ellenére is végül a kormányzati olvasat épülne be a köztudatba.

Egy biztos, az elmúlt egy év migráció- és Brüsszel-ellenes retorikája, vagy inkább mondhatjuk, kommunikációs gőzhengere arra mindenképp jó volt, hogy háttérbe szorultak olyan, a mindennapokat tényleg meghatározó témák, mint az oktatás vagy az egészségügy helyzete. Még akkor is, ha az érintett területek rendkívüli fontossága ellenére is ez a meglátás mára pusztán egy közhelyes, ha úgy tetszik, demagóg mondattá silányult.”

 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2016. december 05. 08:02
Az oktatás meg az egészségügy két olyan gigatéma az ország életében folyamatosan, ami mindenkit érint, ezért mindig lehet arról beszélni, hogy kinek mi nem tetszik és hogy szeretné másképp. Ráadásul két olyan megaelosztási rendszer, aminek teljes átalakításához, ami természetesen ezer egyéni érdeket sért, még senkinek nem volt bátorsága. Ezekről folyamatosan lehet és kell társadalmi vitát folytatni, és folyamatosan van mit tenni és javítani rajta. Úgyhogy ezt bármikor el lehet mondani, mikor bármi más kerül előtérbe, hogy eltakarja az egészségügy és az oktatás problémáit.
catalina9
2016. december 05. 07:28
Hawken1 [Hozzászóló kiszűrése] 2016. december 4. 19:25 @catalina9 Kurva vicces vagy hülye pina." Ez bántja Hawken1? "Figyelemreméltó, ahogy simicskás média mosogatja HuzaVona szennyesét."
Gregorius
2016. december 04. 19:49
Ettől az írástól teljesen függetlenül, engem mellbe vágott az, hogy egy nagy pesti kórház mosdójában öt napos halottat találtak. Ha valahol akkor ilyen helyen naponta takarítani kell és ellenőrizni az elvégzett munkát. Az egész orvosi stáb munkáját tönkreteheti ( a páciens meg esetleg rámegy..) a tisztaság hiánya...
Mich
2016. december 04. 17:21
Még egy simicsicska, még egy G.Lali-próbálkozás... unalmas.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!