Kedves Majtényi László, mondjon nemet!

2017. január 04. 12:34

A gond csak az, hogy ma ez a poszt, ez a NER ezt a fajta ellensúlyi szerepet eleve kizárja. Majtényi államfőként csak szép lehetne, okos nem.

2017. január 04. 12:34
Seres László
Seres László
hvg.hu

Áder János nagy ritkán, pro forma felrúgta enyhén szólva sem ellensúlyi szerepét, és visszaküldött jogszabályokat a törvényhozásnak, mindannyian tudjuk, mi lett a vége. Ennek így az égvilágon semmi értelme. Ha netán mégis összejönne a matek, és megtörténne a csoda, Majtényi kiállhatna és elmondhatná a véleményét, remekbe szabott, megalapozott jogi érvektől sziporkázó sajtótájékoztatókat tarthatna minden jogsértésről - de szerepe a díszliberális megmondóemberére redukálódna, akaratlanul is igazolva és legitimálva a NER működésmódját.

Az ismert alkotmányjogász indítása váratlanul érte a »demokrattikus« pártokat, mint minden dobozon kívüli gondolkodás, új ötlet, kreatív javaslat. A javaslatot nem belső ötletelések, éles gondolatfutamok, majd kiérlelt döntések eredményezték, hanem az, hogy valakik ezzel előálltak, ők meg rácuppantak. Jó. De az ily módon előkerült jelöltnek nem feladata a gondolkodás és a felelős döntéshozatal alól felmenteni a demokratikus ellenzék pártjait. ha viszont a lépésnek csak valamiféle stratégiai, kommunikációs célja van, Majtényi nevének megfuttatása valami miatt, amibe őt későbbre betervezték, akkor pláne nem kéne most lejáratni. Becsüljük meg polgártársainkat.

Legyen csak Áder János a NER köztársaság nélküli köztársasági elnöke, ez így adekvát, ahogy "doktor" Schmitt Pál is adekvát államfője volt az országnak. Az ellenzék meg készüljön inkább értelmes módon 2018-ra. Választásokon indulni (amíg még lehet) azért más tészta, mint államfőt jelölni, mert parlamenti többséggel megváltoztatható, egyszer akár le is bontható a korrupt és arrogáns rendszer. Egy gúzsba kötve táncoló díszliberális jelölt azonban csak bokréta lehet Orbán Viktor kalapján (képzavar).

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
efjé
2017. január 04. 20:03
Igenis, jó lenne a Majtényi, hiszen még a Göncz Kinga is támogatja...
Akitlosz
2017. január 04. 18:27
Van ennél nagyobb gond is. Mégpedig az, hogy az államfőt a parlament nevezi ki, ott pedig fideszes többség van, így reménytelen egy vörös jelölt államfővé kinevezése. A legnagyobb gond pedig az, hogy ezt képtelenek átlátni Majtényi támogatói.
tango47
2017. január 04. 16:27
Valóban díszpinty poszt az államfői nálunk. DÍSZPINTY! De egy díszpinty is tud a kinevezői ellen dolgozni (lásd 1990-től nyolc évig!) Majtényi nem tudom minek lehetne a dísze. Talán Soros egyik legjobban ajnározott helyi képviselője?
twist
2017. január 04. 15:53
Majtényi se nem szép, se nem okos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!