2006-ban a Helsinki a jogállam oldalán állt

2017. április 27. 14:56

2006 őszén a Helsinki Bizottság velünk együtt a jogállam oldalán állt.

2017. április 27. 14:56
Gulyás Gergely
Gulyás Gergely
Facebook

„A Fidelitas tegnapi sajtótájékoztatóján az igazságszolgáltatás függetlenségét félti a Magyar, illetve a Budapesti Ügyvédi Kamara és a Helsinki Bizottság közötti, az ügyvédek kirendelesét és az őrizetbe vettek jogaival kapcsolatos oktatási tevékenységet érintő együttműködéstől, ezért a nyilvánosság előtt kérdésekkel fordult Bánáti Jánoshoz, az országos és Réti Lászlóhoz, a fővárosi kamara elnökéhez. Mint a Budapesti Ügyvédi Kamarának – az összeférhetetlenségi szabályokra tekintettel szünetelő jogviszonyú – tagja szeretném egyértelművé tenni, hogy ma az ügyvédi kamara nemhogy nem veszélyezteti az igazságszolgáltatás függetlenségét, hanem az évtizedes múltra visszatekintő pártatlan köztestületi működés éppenhogy garanciája annak. A közéletben minden korban aktív szerepet vállaló ügyvédeket összefogó köztestület érdeme, hogy a rendszerváltoztatástól a mai napig úgy volt korrekt szakmai partnere a mindenkori kormánynak, hogy távol tartotta magát a pártpolitikától. Éppen ezért az országos és területi kamarákkal, illetve azok tisztségviselőivel szembeni vádak megfogalmazása nemcsak alaptalan, de felesleges és káros is. (Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy jogi diploma nélkül is belátható, hogy milyen anomáliákhoz vezet – és vezetett is –, amikor az ügyvédek közül a rendőrség választ védőt, ahogyan azt is, hogy a jogállamot lábbal tipró 2006 őszi kormányzati és az előzetes letartóztatásokkal kapcsolatos bírósági gyakorlat szégyenteljes volt és akkor ebben az ügyben a Helsinki Bizottság velünk együtt a jogállam oldalán állt.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2017. április 30. 07:47
És? Böszme lemondott!!!!
balbako_
2017. április 27. 17:36
Hol van már a tavalyi hó? Azóta Soros megsortholta a magyar Forintot ezért Orbántól kapott egy tockost fizetnie kellett és ezt egy ilyen patkány, mint ő jobban fájlalja, mint az anyja halálát. No azóta a HB is el lett igazítva a "keresztapa" által.
Mich
2017. április 27. 16:32
"2006-ban a Helsinki Bizottság a jogállam oldalán állt " Ma pedig Soros oldalán, a magyar jogállammal szemben. Bizonyára azért, mert közben Soros felvásárolta. Ennyi.
liberálzöld.
2017. április 27. 15:51
Már csak az a kérdés, hogy kik voltak azok a jószándékú hazai és külhoni maqagánemberek, akik, Orbánnak golyóálló Merdzsót és személyi őrizést adtak. Ingyen természetesen ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!