Kanada aggódik

2017. május 04. 20:27

Kanada komoly aggodalommal tekint azokra a módosításokra, melyek veszélyeztethetik Magyarországon a tanszabadságot és a Közép-európai Egyetem működését.

2017. május 04. 20:27
Isabelle Poupart
Kanada magyarországi nagykövete

„Kanada komoly aggodalommal tekint azokra a módosításokra, melyek veszélyeztethetik Magyarországon a tanszabadságot és a Közép-európai Egyetem (CEU) működését. Üdvözöljük a magyar vezetők szombaton kinyilvánított elkötelezettségét az oktatási törvény módosításának kérdésében, ugyanakkor sürgetjük, hogy a szavakat mihamarabb érdemi tettek kövessék.

Nyomon követtük azt az erőteljes és kitartó mozgósítást, mely a tanszabadság és a CEU támogatása érdekében indult Magyarországon és külföldön. Kanadában egyetemi tanárok és oktatási intézmények – köztük az Albertai Egyetem, a montreáli Québeci Egyetem, a Torontói Egyetem, a Nyugati Egyetem és az Egyetemi Tanárok Kanadai Szövetsége – aggodalmukat fejezték ki a CEU jövője miatt. Mint Magyarország régi barátja és szövetségese, Kanada ösztönzi a konstruktív párbeszéd kialakítását, mely elvezethet ennek az ügynek a gyors és hatékony megoldásához.

A CEU nagy nemzetközi hírnévnek örvendő intézmény, 130 nemzetből álló egyetemi közösségének számos kanadai hallgató és egyetemi tanár is tagja. Kanada határozottan támogatja azt a nélkülözhetetlen szerepet, amit az egyetemek, a civil szervezetek és a szabad sajtó játszik a nyílt, prosperáló, befogadó és demokratikus társadalmakban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 200 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2017. május 05. 15:22
Így működik George Soros háttér hatalma - Kanadától Bp-ig. Mr. Viktor Orbán! Tartson ki, az igazságos Isten az Ön oldalán van!
pollip
2017. május 05. 11:44
A nagykövet asszonynak: Nagyon aggódom és nem egy kis létszámú fantomegyetemért, hanem az őslakos indiánokért! http://avilagtitkai.com/articles/view/rejtelyes-ongyilkossagi-hullam-tort-ki-az-indianok-kozott http://kitekinto.hu/amerika/2012/04/27/szegenysegben_elnek_a_kanadai_slakosok http://hvg.hu/vilag/20080531_kanada_indianok_nepirtas Kérem a nagykövet asszonyt, tájékoztassa a magyar társadalmat, hol tartanak jelenleg a rengeteg probléma megoldásában? mit értek el eddig és mik a terveik a jövőre nézve? Egyébként azt hiszem, összeakadna a nagykövet asszony szeme, ha hangosan kijelentenénk, hogy mi, magyarok aggódunk az indiánokért.
Huttinger egy mocsok gyáva besúgó
2017. május 05. 10:33
Huttinger is.
br-o
2017. május 05. 10:32
Egyetértek a nagykövettel! Borzalmas! Remélem, mindent megtesz, hogy a Magyarországról Kanadába kivándorlókat, menedékkérőket mind befogadja majd országa! Kezdve Mohácsi Viktóriával. Tessék gyorsan óriásplakátokon meghirdetni ezt a befogadó programot, mielőtt még leszerelik a 12 négyzetméteres hirdetőtáblákat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!