Oszd meg és uralkodj

2017. november 04. 15:06

És akkor a francia–német tengely a szabadkőműves-hálózat segítségével végre akadály nélkül uralhatja Európa megosztott kis népeit.

2017. november 04. 15:06
Bencsik András
Bencsik András
Demokrata

„Nagyjából ez a helyzet most a Spanyol Királysággal. Van egy ország, amelyik nemzetállami létét a népek életkorával mérve nem is olyan régen teremtette meg, hosszú és gyötrelmes harcok árán, előbb az iszlám hódítók, utóbb a bolsevik agitátorok által feltüzelt polgárai ellen hadakozva. Volt egy fényes korszaka, a gyarmatosítások hajnala, amikor élen járván a távoli népek kirablásában, térdig gázolt az aranyban, és ebben nagyjából mindenki osztozott, aki Spanyolföldön élt.

Ám most e mesének mintha vége volna. Mintha volna egy terv arra, hogy az Ibériai-félszigeten minél több kicsi államot kell létrehozni. Aztán azokat majd jól egymás ellen kell ugrasztani: spanyolokat, katalánokat, baszkokat és persze a portugálokat. És akkor a francia–német tengely a szabadkőműves-hálózat segítségével, megszabadulván az időben kiugró angoloktól, végre akadály nélkül uralhatja Európa megosztott kis népeit. Még az északolaszokat kell itt-ott megbolondítani, nehogy a pizza felrobbanjon, aztán már meg is valósulhat Nagy Károly álma. Mégiscsak lesz Egyesült Európai Birodalom – nagyjából a Német-római Birodalom helyén…

Valahogy úgy gondolkodnak, hogy ha nem megy a nemzetek beolvasztásával, ha nem áramolnak be eléggé gyorsan a migránsok, akkor nosza, ugrasszuk egymásnak egy-egy nép gyermekeit. Oszd meg és uralkodj…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sááá
2017. november 05. 22:26
Érzelmi kötődés, Bencsik elvtárs. http://mandiner.hu/cikk/20140124_bencsik_andras_erzelmi_kotodes
Cassi
2017. november 05. 17:49
Ugyan már, a németeknek csak púp a hátán az egész katalán sztori. Az egész EU és az euró is arról szól, hogy kontrollálni lehessen a kisebb népeket, további eszközökre vagy függetlenségi bohózatokra már rég nincs szükségük. A mostani helyzet alapján az európai nagyhatalmak és az USA a passzív-elutasítással és a Katalónia felett függő EU/euró bárd látványával könnyedén elintézhetik a katalán függetlenség híveit. A kisujjukat sem kell mozdítaniuk hozzá.
Mbear
2017. november 05. 14:43
Öreg te hivatásos retardált vagy? Pont hogy az EU nem ismeri el és nem támogatja Katalónia létrejöttét. Meg amúgy a főnököd sem, mert spanyol belügynek tekinti. Szabdkőművesek? Erről tudnak a gyíkembereid is Elvtárs?
2017. november 05. 09:27
Sokfajta tengely /szövetség / jött már létre a politkában. Mindközött a leggyengébb mindig a francia-német tengely volt. Sohasem hajtott ,viszont a működés eredménye mindig egy háború volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!