Világbékétlenek

2017. december 29. 08:48

Miben hasonlítanak az egyházi vezetők és a szépségkirálynők? Abban, hogy a leghőbb óhajuk a világbéke.

2017. december 29. 08:48
Ugró Miklós
Magyar Nemzet

„Miben hasonlítanak az egyházi vezetők és a szépségkirálynők? Abban, hogy a leghőbb óhajuk a világbéke. Lapos, szellemtelen poén, de az igazán elkeserítő az, hogy a békefelhívásaik is hasonló mód hatástalanok. Persze ez nem az egyházi vezetők (és nem is a szépségkirálynők) hibája. Ősi tapasztalat, hogy az emberek szeretnek ugyan békességben élni, mégis, valahogy sokkal könnyebb őket háborúskodásra sarkallni, mint béketeremtésre. Vajon ha 1095-ben II. Orbán pápa nem keresztes háborút, hanem békeszerző zarándoklatot hirdet Palesztinába, akkor is megmozgatta volna egész Európát? (...)

Ferenc pápa békéltető szavait fokozott érdeklődés kíséri. No nem azért, mert oly sokan hallják ki belőle az igazságot, akarják elfogadni és követni. Épp ellenkezőleg, belekötni akarnak és meghazudtolni. Sokan. És egyre többen. Hirtelen, gombamód megszaporodtak a teológiában, a társadalomtudományokban és a reálpolitikában egyaránt jártas, univerzális zsenik, akik a pápa minden egyes békítő szándékú nyilatkozata után kétségbe vonják a világ első számú katolikus vezetőjének keresztényi elkötelezettségét, hittani és bibliai ismereteit, emberi tisztességét, ép elméjét. Ferenc pápa szenteste elmondott beszédében a Szent Család menekülése és a manapság otthonukat és hazájukat elhagyni kényszerülő menekültek között vont párhuzamot.

Azonnal akadtak szép számmal, akik tiltakoztak az efféle összehasonlítás ellen, mert az idegeneket megsegítő szeretetet nemcsak a krisztusi tanítással ellentétesnek, hanem egyenesen ellenségesnek vélik. Ma, nemcsak nálunk, de világszerte sokan úgy tartják, hogy Ferenc pápa, amikor a békéről beszél, valójában a kereszténység elpusztításán ügyködik. Nyilván ez az a publicitás, amire sem a pápának, sem az egyháznak nincs szüksége. Ennél még az is jobb, ha a főpapok világbékeszózata süket fülekre talál.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2017. december 29. 12:10
Ugró elvtárs vallása az ájtatos kútmérgezés...nincs egyedül ezzel, Marxtól Heller Ágnesig széles a skála..
néhai Ch.Pilot
2017. december 29. 11:11
Kedves Móka Mikikém! Tudod, mi a furcsa? Nos, semmiképpen sem az, hogy az eddigi békés keresztény hívek - akik XVI. Benedekig szót fogadtak a pápáknak, imádkoztak értük, eltűrték az ateisták, kommunisták, liberálisok gúnyolódásait, gyűlölködéseit, vallásüldözését - most hirtelen Ferenc fordulnak! Nem, nem ez a furcsa! Hanem az, hogy az ateisták, kommunisták és liberálisok hirtelen Ferenc mögött sorakoznak fel. Nem megtérés ez, mert egyrészt ez az "újkeresztény" tömeg nem jelenik meg a templomokban (talán jobb is), hanem csak a sajtóban, meg az internetes fórumokon üzenget, és éppen úgy gyalázza az eddigi keresztényeket, mint idáig, csak most nem ateista nézőpontból, hanem a vallás szempontjából. Most már nem a babonaság, a butaság, a sötétség jele lett számukra a kereszténység, hanem valódi vallás, aminek a nevében követelik Ferenc téveszméinek betartását a keresztény hívektől. Nem az ateisták lettek hívőkké, hanem a pápua kezdett el úgy beszélni, mint egy komcsi agitátor, vagy egy liberális aktivista. Na, erre rezonálnak az "újkeresztények". Feltett szándékuk az Egyház megszállása, az eredeti hívek háttérbe szorítása, vagy kiebrudalása. Hogy miért? Cui prodest? Erről Ugri-bugri Miklóskám a megbízójukkal készíts egy riportot. A Sátánnal!
III. Öreg Banya
2017. december 29. 10:42
Ferenc pápua a minap ugyebár Szent Józsefhez és Máriához merte hasonlítani az alávaló, élősködni vágyó migrácsférgeket. Nos, ez több dologban is sántít. 1. Szent József nem robbantgatott. 2. Nem erőszakolt nőket, és nem baszott kecskét. 3. Nem húzott fekete zsákot Mária fejére. 4. Biztos vagyok benne, hogy nem akarná bottal verni az Európai embert, Allahu akbart kiáltozva. 5. Sem József, sem Mária nem volt analfabéta. 6. Egyikük sem evett embert. 7. Egyikük sem szarta tele Betlehem parkjait, utcáit. 8. Nem éltek segélyen, és nem vetették meg a munkát. 9. Nem voltak sem koszosak, sem büdösek. 10. Nem sefteltek, loptak csaltak, és nem hazudoztak. 11. Nem tartottak rabszolgát. Mindezek után Ferenc, ez az ostoba vén szarházi, hülyeségek pofázása helyett inkább olvassa el az Evangéliumot, hogy rájöjjön, a Szent család nem menekült volt, hanem a rómaiak által elrendelt népszámlálásra érkeztek Betlehembe. Nyavalyás hazug pap.
Antigoné
2017. december 29. 09:48
A küldött pápa igenis nem védi a keresztény értékeket és a keresztényeket sem. Ha nem látja az iszlám veszélyt, akkor hülye (ez a jobbik eset), ha igen, akkor áruló(ez a valószínűbb). Mondom ezt úgy, hogy mgkereszteltek ugyan, de nem vagyok vallásos, ennek ellenére gondolom azt, hogy szükség van az egyház(ak)ra és a hitre a mai Európában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!