Brüsszelben dől el

2018. május 14. 18:57

Lehet, hogy a történelem ismét miniszterelnökünk kezére játszik.

2018. május 14. 18:57
Beck Tamás
Népszava

„Orbán voluntarizmusát nem is annyira a pártcsaládjához tartozók fékezhetik meg, hanem az EU-költségvetés kilátásba helyezett reformja, mely a jogállamisághoz kötné az uniós támogatások kifizetését. A rettegett hetes cikkely már Damoklész kardjaként lebeg Orbán lengyel elvbarátainak feje fölött, akik ugyancsak a harmadik hatalmi ág erőszakos domesztikálására tettek kísérletet.

Lehet persze, hogy a történelem ismét miniszterelnökünk kezére játszik. Morvai Krisztina EP-képviselő szerint jövőre az Európai Parlamentben Orbán számára kívánatos hatalmi átrendeződés fog történni. Egy ilyen konstellációban elképzelhetővé válhat, hogy Brüsszel számára már nem lesz fontos az orbáni antidemokratikus tendenciák szankcionálása sem. Ami igen erős érv amellett, hogy az európai parlamenti választásokon a hazai demokraták minél nagyobb számban voksoljanak majd.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2018. május 15. 21:59
Pacalfejű éhes proletár.
zolizolizoltan
2018. május 15. 12:45
Az általánosító megállapítások mögött mindig hígagyúság rejtőzik. A demokratikusnak nevezett ellenzék bírálata sohasem szelektál, mi az ami Orbán kezére játszik, mi az amit a nagyhatalmak érdeke diktál és mi az amiben esetleg téved a miniszterelnök. Mert ezek legtöbbször különválasztható szempontok. A Földünk felmelegedése és a helyi háborúk elterjedésének fokozódása Orbán kezére játszik a jövőben. Másrészt Európa nagyhatalmainak érdeke az olcsó munkaerő becsalogatása és amíg nem jön el az ipari forradalom IV, addig ez domináns lesz. Azonban az ipari forradalom sok munkaerőt utcára tesz és akkor a sok migránst a hajukra kenhetik a nagyhatalmak, tehát távlatokban ez is a miniszterelnökünk kezére játszik. A fenti két szempont birtokában kell megítélni, hogy miben taktikázhatta el magát Orbán. Ha így tennének a revanspártok, akkor növekedne a respektjük.
puszika
2018. május 15. 11:41
Beck elvtárs! Az európai nagy népi láb/gojzervarrott bilgeri csizmába öltöztetve/ már belendült! Jövőre a komcsikat,libsiket,zöldeket/a Sargentíniket/.............egy nagy seggberúgás éri.Zúgva szállnak Brüsszelből,mint a "győzelmi zászló". Orbán és támogatói már most megnyerték a háborút!!
makapaka2
2018. május 15. 10:01
Milyen szerencse, hogy már nem lehet behívni segítségül idegen csapatokat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!