Nekünk ezek jutottak

2018. november 28. 18:03

Úgy vagyunk már a hazai ellenzékkel, mint a székely bácsi a repüléssel: sok mindent gondoltunk, de erre azért nem számítottunk.

2018. november 28. 18:03
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Magyar Idők

„Úgy vagyunk már a hazai ellenzékkel, mint a székely bácsi a repüléssel: sok mindent gondoltunk, de erre azért nem számítottunk. Jön egy ember, aki országgyűlési mandátummal rendelkezik, ugyanolyan mandátummal, mint egykor Andrássy Gyula, Bethlen István, Antall József – jön ez az ember, mindegy, mi a neve, ellenzéki országgyűlési képviselő, kiáll a világ legszebb parlamentjének pódiumára, és perceken át mondja: cöfcöfcöfcöfcöf.

Az ülés levezető elnöke hallgatja egy darabig, végül is demokrácia van, hülyének is szabad lenni, de aztán rászól: képviselő úr, ne tegye bohóckodás tárgyává a parlamentet. De ez csak egyre mondja: cöfcöfcöfcöfcöf.

Ismerik biztosan az érzést, amikor valami nagyon kínos helyzetben az ember tétlen szemlélőként is feszeng. A Ki mit tud? selejtezők első fordulójában esik meg az ilyen: az ügyetlen balettozik, a botfülű énekel, a kétbalkezes bűvészkedik, a zsonglőrnek a fejére esik a buzogány. Istenem, miért engedték oda, miért hagyják, hogy szegény így égesse magát? Legyen már vége, menjen le a színpadról, hadd könnyebbüljünk meg mi, nézők. De erről a színpadról az istennek sem akar lemenni az ügyetlen, a botfülű, a kétbalkezes. Sőt még újabbak tolakodnak fel, még borzasztóbbak.

Politikatörténeti kuriózum, aminek tanúi vagyunk most már tíz éve: minden újabb nappal lejjebb megy az ellenzék színvonala. Szomorú dolog ez, hiszen Magyarország ellenzékből is különbet érdemelne.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2018. november 30. 10:31
Ez a mai ellenzék, a fiataloknak az elődei, kormányon a térségben egyedülálló módon tettek tönkre egy országot, a lakosságával együtt. Seholsem dollárosították az aranykészletet, nem adtak el üveggyöngyökért szinte mindent, erőművet szénbányástól, Malévet repülóter üzemeltetéssel, cukoripari vertikumot (ezt fölszámolták), növényolajipart, MÁV teherszállítási üzletágat (a személyszállítás eltartóját normálisabb helyeken), végül a honvédség tankjait, fegyverzetét. Csak néztem a TV-ben múltkor, mikor Vadai a hovédelemről, mint a "szakmámról" nyilatkozott. A haveri műsorvezetőnek nem jutott eszébe, h. rákérdezzen, h. hová is lett a FEGYVERZET Vadai szakma gyakorlása idején?? Biztosan vicces, de az új ellenzék szerintem még sehol, a régi oly tökéletesen diszkreditálta magát, a Jobbiknak már a születés története is zűrös, talán a Fideszből kiválik majd, a 4. kormányzati ciklus után, egy társaság, amelyik el tudja hitetni, h. ő még jobban csinálná. Ez NEM azt jeleni, h. a Fidesz hibátlan, egyébként ez lehetetlen is, hanem azt, h. az előzők szénné égették magukat a gazdaság kifosztásával.
Vainamoinen
2018. november 30. 01:27
Jakab Peternek kiesik a kapa a szajabol, Bernike meg klimaxos es boldogtalan a hazassaga, azert ugral.
Lenyeg Telen
2018. november 29. 13:08
Egy kis gender, röf- röf- röf, Trombitálgat, cöf- cöf- cöf, Trombitája víg ormánya , földet túrja, döf- döf- döf.
dakotasámán
2018. november 29. 13:03
"Nekünk ezek jutottak " nekünk magyaroknak pedig a korpáncs mutyikirály és maffiája. ti legalább nem éheztek, sokan pedig igen, akiknek az adójából urizáltok és dőzsöltök segggazda lakó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!