Aránytalan hangerő, hiteltelen hiszti

2019. december 11. 08:45

Tévedés ne essék: az az obstrukciós, a Ház méltóságát és hatékonyságát is sértő hacacáré, amelyet Hadházy Ákos és szivárványkoalíciós galerije előadott, legfeljebb balkáni törvényhozásokra jellemző.

2019. december 11. 08:45
Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap

„A cirkusznak kíván gátat szabni a vonatkozó jogszabály tegnapi módosítása, amely kimondja: a mandátumot szerző képviselők a megbízatásukat annak a pártnak a színeiben vagy függetlenként lássák el, ahogy azt a választópolgároktól elnyerték. A jövőben csak a közös országos listát állító és mandátumot szerző pártokhoz tartozó képviselők közös vagy önálló képviselőcsoport alakítására jogosultak. Vagyis legközelebb nem lehet majd azt a választókat átverő frakciómaximalizálást lebonyolítani, amire legutóbb sor került.

De gátat szab a szintén kedden megszavazott törvénymódosítás az elmúlt években jellemző parlamenti rendbontásnak is, legalábbis szigorítja a szabálysértő képviselők büntetését. Érdekes, az ellenzék rögtön magára vette a változtatást, szájkosarat és persze diktatúrát emlegetve. Tévedés ne essék: az az obstrukciós, a Ház méltóságát és hatékonyságát is sértő hacacáré, amelyet Hadházy Ákos és szivárványkoalíciós galerije előadott, legfeljebb balkáni törvényhozásokra jellemző. Legutóbb az Európai Parlamentben köteleztek csaknem egymillió forintnyi büntetés leszurkolására egy olasz politikust, aki török csokit merészelt szórni az elnökség pulpitusa elé. Képzelhetjük, mi lett volna az EP-képviselő sorsa, ha sípol, más arcába nyomja az okostelefonját vagy megafonba üvölt az ülésteremben. Alighanem kivezettetik az épületből, és többet vissza sem engedik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2019. december 11. 23:58
Dani a kiváló seggnyalóművész...:(
annamanna
2019. december 11. 16:22
Hadházy az ellenzék egyszemélyes vezére vagy mi? Az ellenzék Hadházy "galerije"?? Elég viccesen fogalmaz az újságíró.
dakotasámán
2019. december 11. 13:22
"Tévedés ne essék: az az obstrukciós, a Ház méltóságát és hatékonyságát is sértő hacacáré, amelyet Hadházy Ákos és szivárványkoalíciós galerije előadott, legfeljebb balkáni törvényhozásokra jellemző." hát ja. a korpáncs maffia csak a maffián belül kap tiszteletet, de épeszű ember nem tiszteli a maffiát. dani baszmeg, te hiszed is, vagy csak nyomod a propaganda szöveget jó habony papagájhoz illően ?
Janice
2019. december 11. 12:09
Aha Amikor a Fidesznek adták át a Kisgazdák a tagokat akkor nem voltak ennyire finnyásak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!