Cenzúrabíróság: Soros köpönyegéből bújt ki a magyar tag is

2020. május 15. 19:10

A „Facebook legfelsőbb bírósága” valamely oknál fogva tele van olyan emberekkel, akik közvetlen vagy közvetett módon kapcsolódnak Soros Györgyhöz.

2020. május 15. 19:10
Magyar Nemzet
Magyar Nemzet

„Néhány napja kiderült, kik is lesznek pontosan azok a személyek, akik a jövőben a Facebook tartalmakat felügyelik majd. A függetlennek nevezett tanács, a »Facebook legfelsőbb bírósága« valamely oknál fogva tele van olyan emberekkel, akik közvetlen vagy közvetett módon kapcsolódnak Soros Györgyhöz.

(...) Sajó András a sajtó megkeresésére elmondta, csak akkor szerzett tudomást jelöléséről, amikor hivatalosan megkeresték őt, ezután még legalább négy beszélgetésre meghívták, mielőtt a tanács húsz tagja közé választották. Megbízatása egyelőre három évre szól. Azt is elmondta, hogy a tanács tagjai eddig még csak egy videóhívásban találkoztak, amikor megtudták, ki a többi kiválasztott. Sajó András az Indexnek igencsak sajátosan fogalmazta meg a létrejövő felügyelőtestület feladatát. Úgy fogalmazott, az ő szerepe az, hogy a cenzúra ellen, ha indokolatlan, fellépjen. Vagyis abban látja a maga és a tanács szerepét, hogy a cenzúrával szemben védelmet nyújtsanak az embereknek.

Nehezen hisszük, hogy a cenzúrabíróságot Soros György azok védelmére hozta volna létre, akik neki nem tetsző tartalmakat osztanak meg a közösségi médiában. Ugyanis a legnagyobb közösségi oldal eddig is főként a balliberális kommunikációs sémába nem illeszkedő tartalmakat blokkolta. Tavaly októberben, az önkormányzati választások során a Facebook szinte futószalag-szerűen törölte, korlátozta a legitim politikai tartalmakat, vagy éppen akadályozta, megtagadta egyes médiumok, híroldalak fizetett hirdetéseinek (!) közzétételét, és mondvacsinált okokra hivatkozva tiltott le jobboldali újságírókat. Félő, hogy a most létrejövő felügyelőbíróság sem fog visszariadni a hasonló eljárásoktól, amelyek a milliárdos spekuláns politikai-hatalmi törekvéseit támogatják majd.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
retsag
2020. május 16. 17:41
Két kérdésem van: 1) Ki fizeti ezt a bizottságot? 2) Ki nevezi ki a tagokat?
toef36
2020. május 16. 15:07
Sajókánk már van, Hacsek viszont hiányzik... Hacsek és Sajó? (Salyó?)
popzene
2020. május 16. 11:00
A Fidesz valamely oknál fogva tele van olyan emberekkel, akik közvetlen vagy közvetett módon kapcsolódnak Soros Györgyhöz.
BőröndÖdön
2020. május 16. 07:36
A KESMA honnan bújt ki,tessék mondani...:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!