Miért van szükség az Isztambuli Egyezményre? Mert így néz ki valójában a magyar nők jogi védelme

2020. május 18. 15:02

Mi változott 2014 óta, amikor a Fidesz-kormány aláírta az Isztambuli Egyezményt?

2020. május 18. 15:02
Sándor Zsuzsa
24.hu

„Május elején váratlanul ismét előkerült az Isztambuli Egyezmény parlamenti ratifikálásának elutasítása. Mitől lett hirtelen olyan fontos az ügy, hogy az országgyűlés a veszélyhelyzet kellős közepén ezzel foglalkozzon?

»Magyarországon a törvények és a jogalkalmazás biztosítják a nők védelmét. A nőkkel szembeni erőszak és a kapcsolati erőszak bűncselekménynek minősül. Megerősítjük mindemellett, hogy az Országgyűlés a törvényalkotó munkája során a népakarattal egyezően szem előtt tartja a kereszténység nemzetmegtartó erejét és értékrendjét. (…) Elutasítunk minden olyan külső nyomásgyakorlást, amelynek célja az Országgyűlésre kényszeríteni olyan döntések meghozatalát, amelyek Magyarország érdekeivel és a magyar emberek többségének akaratával ellentétesek.«

Ezek a mondatok a parlament által nemrég elfogadott politikai nyilatkozatban szerepelnek, amely elutasította az Európa Tanácsnak a nőkkel szembeni erőszak és a kapcsolati erőszak elleni küzdelemről és azok megelőzéséről szóló egyezményét. Mi változott 2014 óta, amikor a Fidesz-kormány aláírta az Isztambuli Egyezményt?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
youngboy
2020. május 20. 23:54
Ha van az Isztambuli Egyezményben egy rendelkezés, amely védelmet nyújt az ilyen baromság ellen, mint az, amit ez a gyűlölködő némber összehordott itt, támogatom a ratifikálását.
catalina9
2020. május 19. 13:53
Miért van szükség az Isztambuli Egyezményre? Mert így néz ki valójában a magyar nők jogi védelme" Sándor elvtársnő, így néz ki valójában a libsik álságos magatartása: Évek óta tapasztalom, hogy baloldali és liberális újságírók hogyan látják a valóságot többnyire ugyanolyannak egy kávé mellett négyszemközt valahol Borsodban vagy Szabolcsban a helyi Éva presszó hátuljában, mint én, és mennyire kell teljesen máshogyan bemutatni majd mindazt az esti tudósításban, vagy a másnap megjelenő cikkben. Mennyire jön zavarba egy, a családon belüli erőszak ellen hangosan és lelkesen küzdő balos újságírónő, ha megemlítem neki, hogy a cigány közösségekben is rengeteg tennivaló lenne ebben a kérdésben, mert ott még nagyobb a látencia, de csak arról motyog valamit félrenézve, hogy sztereotípiákat nem kellene erősíteni. Meg, hogy sértő a cigány, használjuk a romát, sőt, az még európaibb is. "
A teremburáját
2020. május 19. 11:28
Bocsi, = lett volna....
Aerion
2020. május 19. 08:59
Miben segíti a magyar nők védelmét a dzsender ideológia? Erre a kérdésre várom a választ, nemcsak ettől a férfinak kinéző valamitől, aminek kettes kezdődik a személyi száma, hanem bárki hozzá hasonló kommunistától, aki ezt olvassa. Köszönöm, előre is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!