Készüljünk, Berlin is készül!

2020. szeptember 23. 10:23

Azt remélik, hogy a 7-es cikkely szerinti eljárást le tudják cserélni a demokráciamonitorozásnak csúfolt új zsarolási eszközzel.

2020. szeptember 23. 10:23
Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán
Magyar Nemzet

„Orbán Viktornak igaza van, valóban Olaszországban dől el Európa sorsa. Ahogy az 1930-as évek derekán is: Róma akkor az osztrák függetlenség garantálásával egy olasz–osztrák–szerb–magyar–lengyel szövetséget is kiépíthetett volna Németország ellen, ám Benito Mussolini végül mégis a németeket választotta. Most is hasonló a helyzet. Az EU-barát római kormányok Berlint választják, Salvini a V4-országok felé nyitna, és az olasz gazdasági szuverenitás helyreállításáért távolodna el az eurótól. Az uniópárti dél-európai kormányok víz fölött tartása mellett az adósság felpörgetésével »be lehetne fejezni« az eurót, egységesíteni lehet a betétbiztosítást, a csőd- és felszámolási eljárásokat, majd következhetnek az adóügyi és szociális szabályok.

E célok megvalósításának eszköze az uniós költségvetés és gazdaságélénkítő csomag, amelyeket Berlin lendületből erőltetne keresztül, mondván, nincsen időnk, fogadjuk el gyorsan a demokrácia monitorozását és a költségvetést. A homoszexuális ideológia elfogadásának kritériumával súlyosbított demokráciamonitorozás valójában permanens nyomásgyakorlás a szemükben renitens, valójában szuverenista országokkal szemben. A V4-országoknak valójában van idejük, így mi ellenkező módon érvelünk: a délieknek nincsen idejük, így önkényes politikai feltételek nélkül fogadjuk el minél hamarabb az uniós költségvetést és gazdaságélénkítő csomagot.

Brüsszelben azt remélik, hogy a becsődölt 7-es cikkely szerinti eljárást most le tudják cserélni a demokráciamonitorozásnak csúfolt új zsarolási eszközzel. Ne legyenek kétségeink, ugyanaz a Soros-hálózat mérné a demokrácia általuk meghatározott teljesülését, mint a Tavares- és a Sargentini-jelentésnél. Azt remélik, hogy ezzel sikerül a magyar (2022) és a lengyel (2023) választásokig a patrióta kormányokat országukban diszkreditálni, egy Európai Egyesült Államok-párti ellenzéket tető alá hozni, és az új, unió- és euróbarát kormányokkal a totális EU eddigi kerékkötőit is beállítani a sorba.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. szeptember 23. 20:43
A Zoli okos fiú,kár,hogy fölfalta a NER...:(
toef36
2020. szeptember 23. 20:29
A német politikusok Európa legmegviseltebb SIMLISEI... Egész történelmük az ERŐSZAKRÓL és a HAZUG ÉRVELÉS apotheozisáról tanúskodik...
nempolitizálok
2020. szeptember 23. 16:27
Merkel utáni kancellár már vágja majd, hogy Orbán 2015-ben nem is tehetett mást. Ez a jogállamizás kurvagáz azért, mert Orbán itthon nem akart Merkel miatt a 2018-as választáson elbukni. Ha megcsinálja azt amit Merkelék akartak, egyértelmű hazaáruló.
Anonymtalan
2020. szeptember 23. 15:13
"Benito Mussolini végül mégis a németeket választotta" Ennek azért volt némi előzménye a nyugati hatalmak részéről, bár nem volt az sem alaptalan (Besszarábia).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!