Jourová szerint a kormányzati szervektől kapott információkra és adatokra támaszkodtak

2020. október 09. 13:44

A valóság az, hogy a jelentés magyar fejezetében az Európai Bizottság tizenkét civilszervezet tizennégy anyagára támaszkodik.

2020. október 09. 13:44
Kovács Zoltán
Kovács Zoltán
Facebook

„Vera Jourová bizottsági alelnök a Hospodárské noviny liberális gazdaságpolitikai napilapnak adott interjút. A tartalmi részek előtt egy kis kontextus, hogy el tudjuk helyezni az interjút a függetlenség és az objektivitás skáláján. A lap kiadója a Zdeněk Bakala tulajdonában álló Economia kiadó vállalat. Ismerős lehet a név, az úriember ugyanis nemrég 2̶0̶0̶ ̶0̶0̶0̶ ̶e̶u̶r̶ó̶é̶r̶t̶ ̶v̶e̶t̶t̶e̶ ̶m̶e̶g̶ 200 000 euró támogatást ajánlott fel a volt indexesek portáljának, a Telexnek. A cseh Sorosnak is becézett Bakala kezdeményezője volt az Aspen Intézet kelet-európai szekciója létrehozásának, ahol politikusokat, újságírókat és álcivileket képeznek Sorosék. A képzésen részt vett többek között Gulyás Márton baloldali aktivista; Krekó Péter, a Political Capital igazgatója vagy épp Heil Péter, a Gyurcsány-család érdekeltségébe tartozó ALTUS Zrt. tanácsadási igazgatója.

Nos, ennek a lapnak nyilatkozta most Jourová, hogy nem ért egyet Varga Judit igazságügyi miniszter azon »meredek/éles« értékelésével, amely szerint a Magyarországra vonatkozó jelentés kritériumai nem voltak objektívek, és az értékelést csak egy központilag finanszírozott nemzetközi hálózat szervezetei szolgáltatták, amelyek bekapcsolódtak egy összehangolt politikai kampányba Magyarország ellen. Elmondása szerint főleg a kormányzati szervektől kapott információkra és adatokra támaszkodtak. 

A valóság az, hogy a jelentés magyar fejezetében az Európai Bizottság tizenkét civilszervezet tizennégy anyagára támaszkodik. Ebből tizenhárom forrás tizenegy olyan »civil« szervezettől származik, amelyek az elmúlt években pénzügyi támogatást kaptak a Soros Györgyhöz kötődő Nyílt Társadalom Alapítványoktól. Vera Jourová nem Csehországot, nem a cseheket, nem az európaiakat, sőt nem is az Európai Bizottságot képviseli, hanem Soros Györgyöt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2020. október 10. 15:31
Brüsszel pontosan olyan mint Moszkva volt , vörös bűnözők melegágya.
syphax
2020. október 10. 05:50
JOUROVÁ NYILATKOZHAT, AMIT CSAK AKAR! ELÁRULJA ŐT A HIVATALOS TÉNYKEDÉSEINEK A TARTALMA. "AZ" SZÖGES ELLENTÉTBEN ÁLL AZ ÁLTALA--VÉDEKEZÉSKÉPPEN--MONDOTTAKKAL.
makapaka2
2020. október 09. 19:00
Egyetlen önálló gondolata sincs. Viszont szereti ő is a pénzt.
holder
2020. október 09. 18:44
A valóság az, hoigy az EB jelentésének cáfolata attól az embertől származik, aki a Siris egyetemen, a CEU-n szerezte egyik diplomáját és akinek hivatalos önéletrazában több Soros-ösztöndíj is szerepel, köztük egy egyéves oxfordi tanulmány is is
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!