Orbánnak újfent sikerült becsapdáznia ellenfeleit

2020. október 05. 17:04

Az egész manőver egy fedősztori volt ahhoz, hogy Varga Zs. Andrásból kúriai elnök legyen.

2020. október 05. 17:04
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

„Hónapok óta ment a szokásos, Brüsszelig hallatszó vekengés, hogy amennyiben a regnáló alkotmánybírák szünetelő kúriai bírói státuszba kérhetik magukat, akkor aztán itt a vége a bírói függetlenségnek. Pedig ha valaki kicsit is tisztában van a tényekkel, az tudja: nem a gyakorlatban 8-10 jelenlegi alkotmánybíró, 6-8-10 év múlva esedékes pulpitusra ültetése jelent veszélyt a bírói függetlenségre. Orbánnak újfent sikerült becsapdáznia ellenfeleit. Az egész manőver egy fedősztori volt ahhoz, hogy Varga Zs. Andrásból kúriai elnök legyen. Mennyivel elegánsabb a mindenkori 15 fős közjogi testület miatt törvényt módosítani, mint egyetlen egy ember miatt.

Varga Zs. Andrásnak a magyar demokratikus igazságszolgáltatás történetében példátlan módon semmiféle ítélkezési gyakorlata nincsen. Sőt, még a Kádár-rendszer főbírái, Szakács és Szilbereky is szakmailag respektált bírói karrierrel rendelkeztek, mielőtt LB-elnökök lettek, Rákosi vérbírája, Jankó Péter pedig a Horthy-korszak bíróságain kezdte dicstelen pályafutását. Szóval, Varga Zs. főbíróvá emelése valamiért annyira fontos a miniszterelnöknek, hogy minden konzervatív igehirdetést meghazudtolva a hagyományokkal is szakít és egy bonyolult törvénymódosítási manővert is véghez vitt miatta. Na most lehet elkezdeni aggódni!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. október 06. 19:25
Pártállam,vagy banánköztársaság?Szerintetek?
catalina9
2020. október 06. 13:11
Orbánnak újfent sikerült becsapdáznia ellenfeleit" Schiffer zavarórepülést végez...
Mich
2020. október 06. 10:15
Miközben a libsibolsinácik rákapnak mindenre (mint tyúk a takonyra), aközben Orbán és a Fidesz valóban megerősíti a hatalmát...
Mich
2020. október 06. 10:10
Ami a libsibolsináci óbégatókat illeti, azok valóban hülyék...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!