Orbán cinikus szövegét nem szabad komolyan venni

2020. november 14. 21:03

Ami a köztelevízióban történt, az nem egyszerűen a közszolgálatiság sérelme, felveti a bűncselekmény gyanúját is. Interjú.

2020. november 14. 21:03
Debreczeni József
Hírklikk

Ha valaki néha nézi az M1 vagy a közrádió műsorait, akkor kétség nem fér hozzá, hogy egyoldalú politikai propagandát lát.

Megkockáztatom, a legtöbb kurátortársam számára is nyilvánvaló ez, legfeljebb habitusa szerint ki-ki másként fogalmazna. Ez a leleplezés nagyon durva, ilyen fenyegető fellépésre még a rendszerváltozás előtt sem volt példa. De látom, azóta már büntetőjogi feljelentés is született az ügyben. A bűnüldöző szerveknek szerintem is kötelességük volna megindítani a nyomozást. Ami a köztelevízióban történt, az nem egyszerűen a közszolgálatiság sérelme. Felveti a bűncselekmény gyanúját is.  

A kuratórium tisztában van azzal, hogy az M1 korábbi milliós nézettsége immár néhány tízezres lehet?

Annyi biztosan tudható, hogy a nézettség katasztrofálisan alacsony. Különösen a hírműsoroknak fogyott el a közönségük. De számot nem tudok mondani, mert a kezdet kezdetén ugyan még üzemszerűen adtak tájékoztatást a nézőszámról, de ma már csak nagyon szűk kör ismerheti az adatokat.  

Az alacsony nézőszám ügye, vagy a kínos és nevetséges kormánypropaganda problémája soha nem merül fel a kuratóriumi ülésen? Végül is százmilliárd forintot fordít köztévére az ország.  

Nem, ezt legfeljebb az ellenzéki kurátorok javasolhatnák, de napirendre gyakorlatilag nem kerülhet ez a téma.  

Eközben ma már a kormánypárti képviselők is inkább a kereskedelmi csatornák nézett műsorait keresik, ha el akarnak jutni a nézőhöz. Az M1-en Orbán Viktort sem nézik?

Talán csak a falvakban – ahol nincs más csatorna – az idős generáció a köztévéből tájékozódik.  

A Klubrádióban gyakran halljuk mostanában az Orbán Viktortól származó, az uniós parlamentben elmondott szöveget, amely szerint »mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet«. Az MTVA vezetői viszont a Fidesz helyett is elhallgattatják az ellenfelet. Ők szembemennek a miniszterelnökkel?

Orbán cinikus szövegét egy percig sem szabad komolyan venni. Még az uniós parlamentben is kinevették a magyar miniszterelnököt, akinek politikájára nagyon jellemző ez az álságos mondat. Nyomja az olcsó és buta tömegpropagandát, közben pedig a sajtószabadságról papol. 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 197 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. november 17. 06:16
1.) NEM CINIKUS DR.ORBÁN! 2.) HOVATOVÁBB EGÉSZ EURÓPÁBAN CSAKIS ÉS KIZÁRÓLAG ŐT--ORBÁNT..ÉS ESETLEG NÉHÁNY LENGYELT, PL KACZINSKI-T STABAD KOMOLYAN VENNI--DEBRRECZZENYIKÉM BAZZDMEG TE HÜLYEÁLLAT! 3.) AZT KÖLL "'KOMOLYAN VENNI", HOGY TE EGY SENKI VAGY--HÜLYEDEBRECZENYI....! 4.) EGY NAGY "00"--AZAZ: DUPLASZAR-- VÓTÁL MÁR EMDÉEFES KORODBAN IS, A ZSENIÁLIS CSURKÁVAL SZEMBEN TE BAROM!
bagira
2020. november 16. 01:37
Na ezt is elő kaparták , takarodj vissza oda ahol eddig csendben voltál.
Volo
2020. november 15. 21:46
"...De számot nem tudok mondani,.." Ha van valami, akkor az az, amikor valami végtelenül buta ember másokat próbál hülyének nézni ! Te ....... áhhh, nincs már jelző erre az aljas hazug mocsadékra!
Saksafar
2020. november 15. 20:21
Te gyurcsányi-nyalonc, teljesen mindegy mit mondasz, az hazugság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!