Trump a szabadság terén

2021. január 27. 20:42

Mit érdemel az amerikai elnök, aki legalább nem ártott? Szobrot!

2021. január 27. 20:42
Szabó Dávid József
Mozgástér

„A 20. századi magyar történelem mementó-gyűjtőhelyén, a Szabadság téren jelenleg két, egykori amerikai elnök szobra áll: Ronald Reagané és George H. W. Bushé. Reagan a végső győzelemig tartó háborút indított a kommunizmussal szemben, Bush pedig bepofozta az elődje által mesterien lekészített labdát – már ami a dolgok PR-részét illeti. A szobrot ugyanis nem azért kapták, mert bármilyen módon szabadságot adtak, adományoztak, ajándékoztak volna Magyarország polgárainak. Hanem azért, mert inkább segítették, de legalábbis nem akadályozták a magyar nép szabadságért és önrendelkezésért vívott küzdelmét.

És mert a sorsfordító időkben, a diadalmas progresszió kultikus félistene, Barack Obama szavajárását parafrazeálva, a történelem jó oldalára álltak: a szovjet birodalmi diktatúrával és a megnyomorító kommunista ideológiával átellenes pontra. Bár ez utóbbi ma nekünk, a rendszerváltás utáni közép-európai nemzedék tagjainak akár természetesnek is tűnhet, érdemes emlékeztetnünk magunkat: mind a hazai, mind az európai és észak-amerikai vezető politikusok egész garmadájának alapvető értékrendjéből hiányzik ez az egyszerű, de nagyszerű distinkció: ne mentegesd a kommunizmus bűneit (»jót akartak«), és ne mosd össze a tetteseket az áldozatokkal. Nem oly nehéz, sokan mégsem képesek megugrani.”

(MTI)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alexis de Tocqueville
2021. január 28. 11:34
Szobrot? Ugyan, mi ez a kishitűség? Rögtön stadiont érdemel! Az úgyis remekül mutatna a téren.
Pelso j.
2021. január 28. 05:49
Nagyot csalódok, ha már ma valamelyik kitartott bagázs, cöf, fidelitas, stb. nem kezdeményez gyűjtést a szimpatizánsok körében a szobor állításért. A szekta végre végre nemcsak szavakban, hanem adakozva is kifejezheti egyetértését, rajongását. Valamelyik haver művész simán megcsinálja párszáz milláért, még közbeszereztetni sem kell. S ha kész, az avatóra egy békemenetet!
yanoo
2021. január 27. 20:51
Szerintem Reagan óta Trump volt a legnormálisabb elnök. Amúgy, bevallom, én Jimmy Cartert is bírtam. Clintonban is volt valami jó, pontosabban Monicában....
Rugán
2021. január 27. 20:48
Hát nem úgy lesz! Vae victis! Nincs kegyelem! Camillus mégegyszer el tud jönni? Reménykedjünk! Trump egy fura viselkedésű valaki volt, de normálisabb életet ajánlott, most jön egy PC banda, akik az egyéni szabadság jogok mögé bújva száműzik a normalitást, anarchikus állapotba hozva és tartva a társadalmat. Amerikában ezzel a választással a Demokrácia meghalt azelőtt hogy megszületett volna! Régebben az információ hiánya, majd bősége és a média vélemény dömpingje akadályozza meg a tiszta információ alapján történő döntést. Demokrácia helyett Médiakrácia van! Demokrácia szó gyakorlatilag elvesztette értelmét. Sokan használják, de mit értenek alatta, az kérdés. Demokrácia olyan szó, mint Szabó János nevében a szabó, aki éppen most vasutas. (A Demokratikus Koalíció csak fedőnév D=Dobrev K=Koalíció. Hogy kik valójában azt mi idősebbek tudjuk, sajnos a fiatalok többsége nem)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!