Facebook-diktatúra a neten

2021. február 12. 16:23

Önkényuralmi módszerekkel operál az egyik legnagyobb közösségi média.

2021. február 12. 16:23
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Magyar Nemzet

„Rendszeresen és megrögzötten használom a közösségi oldalakat, alapvetően a munkámból kifolyólag. Százszor, ezerszer sem lehet elégszer elmondani, hogy a jövő nagy kérdései legalább annyira eldőlnek az idővonalak, tweetek és posztok világában, mint a szavazófülkékben. Örök példa marad minden egyes ilyen élethelyzetre a 2020-as amerikai elnökválasztás esete: míg 2016-ban a nagy techcégek olyan biztosak voltak benne, hogy Hillary Clinton különösebb mozgolódás nélkül is behúzza az elnökséget, elég nyomatni az átlagos propagandát, addig a tavalyi hajrában már semmit sem bíztak a véletlenre.

Többször is előfordult már, hogy a hivatalos oldalamat letiltotta a Facebook, mondhatni, ez az ügymenet része volt, újat is kellett regisztrálnom. 

Röppennek a tiltások akkor is, ha a kinyilvánított vélemény bőséggel a jólneveltség keretei közé tartozik, de tartalma túlságosan konzervatív a cenzoroknak.

Ha az árnyalatnyinál hangsúlyosabban megjelenik a nemzeti érzület, huss, ott teremnek a keselyűk, és hirtelen csak azt látod, hogy egykor volt egy profilod, béke poraira.

A törvény erejével kell arra kényszeríteni ezeket a cégeket, hogy a magyarországi viszonyok között azt tegyék, amit mi megengedünk nekik, és ha ez nem így történik, akkor nekik kuss a nevük, nem nekünk.

Igen, ez egy újabb harc, de kevés ennél megspórolhatatlanabb létezik. Minél hamarabb, minél keményebben kell ezt vállalni, ugyanis a 2022-es választások egyik legfontosabb hadszíntere a Facebook lesz. Már most is az! Nem szabad kivonulni, feladni, új helyeket keresni.

Lehet és kell is majd építkezni, másfajta közösségi tereket kreálni, de erre egy év édeskevés. A saját terepviszonyaik között kell őket legyőzni, hátunk mögött tudva a magyar állam törvényi felhatalmazását.

Ha mindez megvan, és immár csak rajtunk múlik, akkor esélyük sem lesz ellenünk ezen a fórumon”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2021. február 13. 05:48
Semmi gond az egységes szabályozással. Amely, kötve hiszem, hogy pár mondatban minden jogot ledelegál a tagországoknak. Akkor pl az nem egységes, ugye. Bármilyen szintű új szabályozás születik a jövőben az EU részéről, az nem arról fog szólni, hogy nonstop politikai-ideológiai propagandát lehessen ott terjeszteni. De ez a fidesz problémája, nem az enyém, érted, ugye.
Pelso j.
2021. február 12. 20:16
"... amit mi megengedünk nekik" Mi van? A tizedrangú propagandista megenged.....:) Az a bajod, hogy nem tépheted foglalkozásszerűen a fb-n naphosszat a szádat. Az egy magáncég, teféle ott nem hoz szabályokat.
Illieral
2021. február 12. 20:16
"A törvény erejével kell arra kényszeríteni ezeket a cégeket, hogy a magyarországi viszonyok között azt tegyék, amit mi megengedünk nekik, és ha ez nem így történik, akkor nekik kuss a nevük, nem nekünk." Plakátra vele, aztán a végén még azt a szerncsétlen Gyurcsány is megválastják a népek... :D Mindig vannak ilyen hülyék, a múltkor a céges meetingen felvetette valaki, hogy be kellene tiltani a cég területén belül a politizálást. Modnták is de hogy miért, ez a közélet közbeszéd része. Hát, hogy ő nem bírja hallgatni azt a sok kritikát, meg stadiónt meg a többit. Mondátk is, hogy ja b+ nem tetszenek a hírek akkor kidobod az újságot, de attó a valóság még valóság marad. Ez az egész komcsi tempó... Mindamelett persze a Facebook is egy fos... :D
jánosbácsi
2021. február 12. 19:39
Azért annyira nem kemény a facebook mint közszolgálati televízió, mert ha ollan lenne akkor kibasznának örökre a facebookról mint macskát szarni. Te meg szépen visszalopakodsz a facebookra oszt orrba szájba nyomhatod tovább a sok sok hazugságot amit a szádba adnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!