A Fidesz nem adna pénzt az életet mentő civileknek

2021. április 28. 13:01

A kormánypárt az Európai Parlamentben megpróbálja megakadályozni, hogy pénz jusson az embereken segítő szervezeteknek.

2021. április 28. 13:01
Donáth Anna
Facebook

„Európai Parlamenti felszólalásomban elmondtam, hogy az “Állampolgárok, Egyenlőség, Jogok és Értékek” program igazi sikertörténet. Sikertörténet, hiszen plusz pénzt biztosítottunk a koronavírus-járvány okozta szociális és gazdasági válság idején olyan civil szervezeteknek, amelyek ma már, sajnálatos módon, az állam helyet látnak el közfeladatokat.

A civil szervezetek munkájukkal életeket mentenek. Ezért is felháborító, hogy Fidesz és a lengyel kormánypártok képviselői leszavazták ezt a programot. A Fidesz el akarta venni ezt a pénzt az unió polgáraitól. Miközben a Fidesz otthon az EU-t kritizálja, itt az Európai Parlamentben megpróbálja megakadályozni, hogy pénz jusson az embereken segítő civileknek. Én abban hiszek, hogy nem akadályozni, hanem segíteni kell őket, hiszen mindannyian egy igazságosabb és emberségesebb társadalomért dolgozunk.

Ne felejtsük, hogy a fáradhatatlanul dolgozó civil szervezeteknek is köszönhető, hogy nem okozott óriási tragédiát a koronavírus a hajléktalan emberek körében. Hiszen ők nem tudtak karanténba vonulni, nem lehettek sehol sem biztonságban a főváros által működtetett Szabolcs utcai hajléktalan kórházon kívül.

A romatelepekre pedig a járvány mellett az életeket veszélyeztető álhírek és összeesküvés-elméletek is betörtek, és ezzel is a civileknek kell megküzdeniük. Sajnos, ugyanis a közösségekben, ahol van internet, inkább a rémhírek és hamis információk terjednek, emiatt pedig kevesen szeretnék magukat beoltani, nem veszik komolyan az távolságtartási előírásokat. Ezért is fontos, hogy önkéntesek járják a közösségeket, hogy felhívják a figyelmet a valós hírekre és veszélyekre, segítsenek az oltásra való regisztrációban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akiaki
2021. április 29. 00:20
kacsa
luisbathhelena
2021. április 28. 19:56
Süket rizsa. A "civil" csomagba szépen beraktátok az összes genderlobbista, migránsimportáló, blm-es liberálfasiszta terrorsejtet, aztán az ételosztók mögé bujtok....
Mandolini
2021. április 28. 19:43
Apád még nincs börtönben? Majd utána beszélhetsz! A beszélőn.
Krupp Skya
2021. április 28. 18:58
Ismerjük már az ilyen embereken segítő szervezeteiteket pl. az ÁVH-tok a körmöt is lesegítette az emberekről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!