Nem zavargás volt, hanem rendőri erőszak

2021. május 21. 12:47

Dobrev ma is ocsmány módon tálalja a 2006-os eseményeket.

2021. május 21. 12:47
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Facebook

„Vélelmezem, láttak már alákérdezgetős beszélgetést, de ha ebbe a videóba beletekintenek, akkor valami egészen új verzióját ismerhetik meg a műfajnak. Dobrev Klára kedélyesen elcsacsogja, hogy természetesen a nagyfater vállalhatatlan, de nagyon szépen rajzolt, azon pedig csak nevet és hitetlenkedik, amikor Zsolti azért felveti, hogy mi a helyzet az apukával? Ugyan, dehogy volt köze a bolgár titkosszolgálathoz! Hát a Dobrev név az annyira gyakori Bulgáriában, mint itthon a Kovács. Zsolti, túl sok kormánypárti sajtót olvasol!

Mert persze van igazságbeszéd is, konok, öntudatos elhatározottság, büszkeség – senki sem építette még a legendáját arra, hogy lebukott, majd elismerte, hogy lebukott, de annyi baj legyen – és egy jó adag 2006-ozás is.

Ezen a ponton akadtam ki. Mert minden korábbi porhintés, de amikor sokadszorra, 2021-ben is gyanútlan, sajnos tájékozatlan embereket is azzal akarnak megtéveszteni, azt hazudnák nekik egy ocsmány narratívával, hogy 2006-ban zavargások voltak, ott felmegy bennem a pumpa. 2006-ban nem zavargás volt, hanem kormányzati magasságból támogatott rendőri erőszak. Az nem zavargás, ha a békés, tüntető tömeget véresre verik. Nem beszélhetünk zavargásról, ahol egyetlen, kiemelt célja van az erőszakszervezetnek: ártatlanok megbüntetése. Úgyszintén nem zavargás, ahol a békés tüntetésről hazafelé tartó emberek menekülnek a terror elől.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2021. május 22. 21:09
De genere Apró.
Onurisz
2021. május 21. 17:38
Tekintsünk el egy pillanatra attól, hogy 2006. október 23-án a megemlékezésre összegyűlt (és nem tüntető!) Fidesz-támogatókra rátámadtak a lovas és gyalogos rendőrök, illetve rájuk terelték a randalírozó (és valóban tüntető) csoportokat és ennek ürügyén könnygázzal támadták a beszélgető embereket és közéjük lőttek. Tekintsünk el attól, hogy ezt követően esténként lerohanták, megverték és rögtönítélő bíróságok elé állították a pesti belvárosi utcákban közlekedő békés járókelőket. Maradjunk annál a momentumnál, amikor valóban volt 'zavargás', maradjunk a TV-székház előtt, amit élőben látott az egész ország. És emlékezzünk, hogy odavetettek néhány rendőrt és egy ezeréves vízágyú kezelőjét a 'felajzott' tömegnek, nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy lincseljék meg őket, és jöhet a megtorlás ... Csakhogy nem lincseltek meg senkit. A rendőröknek elverték a lábát, s ez lett az ürügy a következő hetek embervadászatára. Ma már tudjuk, hogy ott voltak a rendőrosztagok a közelben, de nem vetették be őket, hiába könyörögtek a székházat védő rendőrök erősítésért. Na ez volt a legaljasabb az egész 2006-os történetben.
Akitlosz
2021. május 21. 15:38
"Trombitás Kristóf Dobrev ma is ocsmány módon tálalja a 2006-os eseményeket." Ahogyan a Trombitás félék szokták tálalni az 1848-1849-es 1703-1711-es, 1620-as, 1526-os, 1920-as stb. eseményeket. Metternich ükapja jól van?
cutcopy
2021. május 21. 15:12
Zavargások 2010 óta vannak, ballib politikusok szervezésében és személyes részvételükkel..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!