Márki-Zay Péter magánya

2022. április 05. 11:38

Egyedül állt a mikrofon előtt vasárnap. Ez a magány mindent elárult az ellenzék erkölcsi tartásáról.

2022. április 05. 11:38
null
Herényi Károly
Hírklikk

„Az ellenzék vereségének oka MZP vasárnap esti magányában keresendő. Egyedül állt a mikrofon előtt, háta mögött csak a családja. Csupán ők maradtak vele. Okosan és becsületesen, de magányosan beszélt. Ez a magány mindent elárult az ellenzék erkölcsi tartásáról. MZP egyedül maradt a tisztességével és az igazságával. Nem akarok az általánosítás hibájába esni és mind a hat pártot felelőssé tenni. De két párt előre jelezte, hogy nem fog a közös eseményen részt venni. A másik négy már csak ennek a bejelentésnek az elszenvedője. A magány is jobb, mint egy árulkodó kép a csonka ellenzéki összefogásról. A vereség okainak értelmes elemzése helyett, megindult a bűnbakkeresés, és vezető pozíció iránti gusztustalan harc.

Mert vasárnap Magyarországon a hazugság szerzett kétharmadot az igazság és a becsület felett. Nem kárhoztatom a választókat, de a Fidesz médiafölényének, a mi pénzünkön folytatott plakát és hirdetéskampányának csak ez az össznemzeti félrevezetés lehetett az eredménye. Tegnap este az igazságot – magára maradva – MZP egyedül képviselte. Nem csak ő maradt egyedül, de a távollévő pártvezérek az igazságot is magára hagyták. A távolmaradás súlyos erkölcsi, vagy inkább erkölcstelen értékválasztás volt.

MZP magánya nem tegnap kezdődött. Az ellenzéki összefogás a tegnapi eredmények alapján tartalmatlan és jövőkép nélküli politikai érdekházasság volt. Az érdekházasság oka, visszakerülni a parlamentbe azoknak, akik eddigi jelenlétükkel a világ felé legitimálták Orbán hatalmát. Erről szólt az előválasztás, ahonnan a hat párt tagjain kívül szinte mindenkit kizártak. Civil, vagy más párt jelöltje,  véletlenül sem indulhatott, ha nem kapott helyet valamelyik pártlistán. És döntően nem kapott. MZP volt az egyetlen, aki kívülről jött, és aki Karácsony Gergely bölcsességének köszönhetően, a lista élére került. MZP listavezetése nagy pofon volt az összes pártnak, tegnap este látszott, máig nem tudták kiheverni. Az előválasztáson kiderült, a pártoknak nem volt saját, később összegyúrható programjuk. Nem volt reményt és biztonságot ígérő jövőkép. Ezt hiányolták leginkább a választók, ezért a gyászos eredmény.”

Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miazhogynagyonis
2022. április 11. 10:03
Hogyan is volt a VIP listás kölcsönnel, karesz? Emlékszel? Amikor a csődben lévő posta bank, csak azért, mert politikus vagy, úgy adott neked kölcsönt, ahogyan másnak nem. Ez, persze, nem volt korrupció. De nem ám! ez helyes üzleti érzék volt a princztől, hiszen tudta, így majd rendesen konszolidáljátok a bankot. meg is tettétek. te nagyon hiteles rágcsáló írtó, azóta potencianővelőben utazó senki!
prinzkarl
2022. április 06. 09:18
Rossz oldalra álltál drusza.
Hajnóczi Kristóf
2022. április 06. 08:57
Változatlanul annyi esze van, mint a vezetékneve.
Alitta
2022. április 06. 05:54
A probléma ott van,hogy közel 3 millió szavazó nagyon kiismerte önöket,de erre még mindig nem jöttek rá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!