Fideszes Őszöd?

2022. július 05. 12:08

Nagy Márton előadása – szemben Gyurcsány őszödi beszédével – nem igazság, hanem hazugságbeszéd.

2022. július 05. 12:08
null
Bauer Tamás
Facebook

„A Fidesz őszödi beszédének nevezte Tordai Bence, ma a Párbeszéd első számú nyilatkozója Nagy Mártonnak, Orbán Viktor új gazdaságpolitikai jobbkezének a Fidesz pártfőiskoláján tartott előadását. Tordai Bence vagy a tizenhat évvel ezelőtti őszödi beszédet érti félre, vagy Nagy Márton előadását. Esetleg mindkettőt.

Miről szólt az őszödi beszéd? Arról, hogy az első Gyurcsány-kormány bő másfél évében a közelgő választás miatt nem vállalkoztak a szükséges radikális reformokra, emiatt belevitték az országot egy pénzügyi válságba, és ezért a második Gyurcsány-kormánynak mélyreható reformokat kell végrehajtania, de ezt megelőzően elkerülhetetlenek az életszínvonalat érintő megszorítások. Az őszödi beszéd tehát a saját hiba beismerését és a szükséges teendők őszinte bemutatását tartalmazta, tehát igazságbeszéd volt. Csak a rend kedvéért: az őszödi beszédnek az a legtöbbet idézett eleme, miszerint »végighazudtuk az elmúlt másfél évet«, illetve »hazudtunk reggel, éjjel, este«, valójában hamis állítás, retorikai túlzás volt, melyre a frakcióülésen kialakult éles ellenvetések késztették Gyurcsányt. Én legalábbis még sosem láttam példát arra a miniszterelnöknek az az első Gyurcsány-kormány időszakában tett kijelentéseiből, amelyek hazugságnak lettek volna tekinthetők.”

Nyitókép: MTI Fotó, Soós Lajos

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2022. július 05. 19:06
Gyurcsányék még az EB is hazudott a választás után elzavarták Brüsszelből, és jött az IMF mentő csomag 40% évi kamattal. Mekkora lélegzet elállitó kibaszás volt amikor a fidesz kifizette az IMF hitelt még a levegő is megállt az unióban.
Aerion
2022. július 05. 18:41
Micsoda degenerált ócska löttyedt fasz ez a szadesznáci.
írmag
2022. július 05. 17:22
Nagycsoportos tomika, már tudsz olvasni? Kiscsopisként még apa tépte a körmöket!
anna bolena
2022. július 05. 17:10
Bauer, atyádnak se őszödi se egyéb beszédre nem volt szüksége, csak simán letépkedte a körmöket. Visszasírod, mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!