Migránsoperett

2023. február 14. 09:26

A magyar kerítés legfeljebb csak arra jó, hogy fizikailag gyengébb, segítségre szoruló nőket és gyerekeket visszatartsa.

2023. február 14. 09:26
null
Batka Zoltán
Népszava

„Hát csak mond néha igazat Miniszterelnök úr, még ha nem is magyar füleknek. Most például Brüsszelben kibökte, hogy a magyar határkerítés túl alacsony. Ízlelgessük a szavakat: arról beszél a Miniszterelnök úr, hogy a 2016-ban óriási sajtócsinnadratta mellett sok tízmilliárdból felhúzott »áthatolhatatlan« Magyar Falat simán átugorják a menekültek. Nyilván neki és zseniális stábjának 2016-ban még nem jutott eszébe, hogy van ez a létra nevű találmány és öt évébe tellett a nagy felismerés. Amihez a valóságban öt perc is elég: e sorok írója is több riportot készített Szerbiában, találkozott menekültekkel, akik készségesen elmesélték, hogy egyszerű, olcsó barkácslétrával 30 másodperc alatt át lehet jutni a kerítésen. 2015-höz hasonló menekülthavária csak azért nincs a határon, mivel szimplán nincs annyi menekült. Emlékeztetőül: a menekülthullámot az EU állította le; súlyos összegeket fizet Erdogannak, hogy Törökország nem engedje tovább – hogy a nyájas nyugati olvasó békésen alhasson, ne firtassuk milyen eszközökkel – a Közel-Kelet menekülttömegeit.

És tegyük hozzá, momentán a magyar kormány stratégiai partnere Vlagyimir Putyin nem ér rá Szíria további bombázására és rossz nyelvek szerint  a menekültek az EU határaihoz való felhordására.

Évek óta a Balkánon néhány tízezer, Szerbiában pár ezer menekült tartózkodik, közülük kerülnek ki azok, akik hetente többször is »ugranak« majd jó részük az osztrák határszervek közléseiből következően, előbb-utóbb simán átjutnak Magyarországon is. A magyar kerítés legfeljebb csak arra jó, hogy fizikailag gyengébb, segítségre szoruló nőket és gyerekeket visszatartsa, míg az EU-ba pont azok a sportos, fiatal férfiak jutnak be, akiktől annyira retteg a fideszes. Sebaj, a lényeg, hogy Orbán hívei előtt fürdik a nagy faj-és határvédőnek kijáró dicsőségben, a haverok hazatalicskázzák a kamukerítés építése és üzemeltetése után is a közpénzmilliárdokat, közben a fejünk felett a kormánysajtó által naponta pocskondiázott »migránspárti« EU és a Nyugat biztosítja, hogy a határon ne legyenek százezres menekülttömegek, amelyek ha nekiindulnak, pillanatok alatt és simán elfújnák a határt kerítésestül, mindenestül.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI / AP / Europa Press / Europa Press

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
molnarat
2023. február 15. 14:32
E sorok komplett hülye írója azért csinált riportot Szerbiában migránsokkal, mert nem volt még 30 másodpercük a kerítés átugrására, mivel még gyűjtenek a barkács létrára.
tapir32
2023. február 15. 07:40
Gyurcsány erkölcsi érzék nélkül, ripacskodva, gátlástalanul hazudik. Ez, egy fogyatékos állapot. Éretlen, felelőtlen és megbízhatatlan ember az aki, nem veszi komolyan a munkáját és a munkájával járó felelősséget. "...elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. . . . hazudtunk reggel, éjjel, meg este. . . . Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. ....És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. .... Ennyi tehetségünk van gyerekek. .... Nem tudunk, nem tudunk ennél többet és ennél jobbat. Nem leszünk rá képesek. Ha belegebedünk, akkor sem. " Gyurcsány F. már bizonyította az alkalmatlanságát. Akik, egy ilyen alakkal egy gyékényen árulnak, azoknak ugyan olyan rohadt a portékája, mint az övé.
smeagol
2023. február 15. 07:02
Csak a földikutyákat fogja meg....... :)
B_kanya
2023. február 14. 23:15
"arról beszél a Miniszterelnök úr, hogy a 2016-ban óriási sajtócsinnadratta mellett sok tízmilliárdból felhúzott "áthatolhatatlan" Magyar Falat simán átugorják a menekültek." Ezt a simán átugorják dolgot azért megnézném élőben...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!