Orbán Viktor számára nem stratégia, hanem kutyaszorító az akkumulátorgyártás

2023. február 12. 07:22

Ebben a csatazajban, ahol az akkumulátoripar elfogadása az Orbán-bérencséggel, az elutasítás pedig a Soros-ügynökséggel válik egyenlővé, érdemes kicsit higgadtabban is megvizsgálni a kérdést.

2023. február 12. 07:22
null
Vona Gábor
Index

„Az elmúlt hetek legforróbb belpolitikai témája kétségkívül az akkumulátorgyárak körüli balhé. Sokunk retinájába beégett a debreceni fórum képe, ahol az egyre indulatosabbá váló főispán, az illetékes hatóságok vezetői és a kínai befektetői küldöttség tagjai döbbenten hallgatják a lincselésközeli állapotba került felszólalókat. Nem mondhatjuk, hogy ott és akkor nagyot lépett előre a honi vitakultúra, de azt sem, hogy ne lett volna ok az indulatokra. Az elmaradt lakossági tájékoztatás, a gödi konfliktusok előszele, az engedélyeztetési eljárás körüli kérdések, a megrendelt, majd eltűnt vízügyi anyag és a többi furcsaság szinte törvényszerűvé tette, hogy előbb-utóbb borulni fog a bili.

Azóta a vita – jó magyar szokás szerint – fel is vette a törzsi szekértáborok alakját: így lett a kormányoldal akkupárti, az ellenzék pedig akkuellenes. A kormány szerint a befektetéseket ellenzők nyugati háttérérdekeket szolgálnak ki, az ellenzék szerint a kormány ismét a kínai államnak adja el a magyar jövőt. Van ezenkívül országgyűlési vitanap kezdeményezése, legalább három népszavazási beadvány és az ellenzéki remény, hogy talán ez lehet a NER Bős-Nagymarosa, a narancshéj, amin a Fidesz elcsúszik. Ebben a csatazajban, ahol az akkumulátoripar elfogadása az Orbán-bérencséggel, az elutasítás pedig a Soros-ügynökséggel válik egyenlővé, érdemes kicsit higgadtabban is megvizsgálni a kérdést. ”

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2023. február 13. 13:07
"Az elmúlt hetek legforróbb belpolitikai témája kétségkívül az akkumulátorgyárak körüli balhé" Arról a mocskos vergődő libsi-komcsi-náci csürhéről beszélsz akiknek egy része nem is Debreceni??????????? Elmégy te a büdös francba! Kinek nyalsz be? Gyurcsánynak, vagy MZ-nak? Nyomorék.
Krupp Skya
2023. február 13. 00:07
Orosz atomreaktor nem jó. Kínai akkumulátorgyár nem jó. Amerikai atombomba bombajó és környezetbarát.
sejobb-sebal
2023. február 12. 23:20
Kedves Fidesz rajongók! Néha gondolkodni is kellene vakhit helyett. Vajon Gödön miért temették be a mintavételi kutat, ha nincs szennyezés? Miért hozza ide a kínai a gyárat, ha kevés a víz, az energia, és munkaerő sincs? a 3200 milliárdról ne is beszéljünk, amit suttyomban odadobnak nekik. Na erről kellene konzultálni, nem faszságokról!
loci__
2023. február 12. 17:49
Kedves Filip! Szerezz be min. 10 db. AK 47-es kalasnyikovot, vagy többet, aminek nincs egyes lövésű funkciója csak rövid és hosszú sorozata és ha érzed, hogy menni kell megvédeni tégedet akkor megyünk!! Mert biztos vagyok abban, hogy rajtam kívűl akad még az nagy Magyar Hazában legalább 15 Magyar Hazafi aki segít családod békéjét megvívni és megtartani. Isten Engem úgy segéljen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!