Újabb katasztrófa vár a felvidéki magyarságra, itt már csak a csoda segíthet!

2023. május 16. 09:23

Ódor rossz döntést hozott a kormányfői poszt elfogadásával, mivel minden hiba nemcsak rá, hanem a teljes felvidéki magyarságra hullik vissza.

2023. május 16. 09:23
null
Kovács András
Kovács András
Facebook

„Végső csapást kapott a felvidéki magyarság?

Az elmúlt hetek egyik szenzációja, magyar miniszterelnöke lett Szlovákiának. Északi szomszédunkban értelemszerűen nem történt még ilyen az önálló államiság létrejötte óta. Az örömtűzek mellett azonban Ódor Lajos kinevezése sokkal nagyob veszélyekkel bír a felvidéki magyarság szempontjából, mint azt bárki gondolná. Azzal, hogy Ódor elfogadta az államfő felkérését a lehető legrosszabbat tette a magyar közösséggel. Ennek több oka van:

1, A szeptember 30-i parlamenti választáson már senki nem fog emlékezni arra, hogy a korábbi szlovákiai kormányok mennyiben járultak hozzá a nehéz helyzethez. A szlovákok és a magyarok töbsége is hivatalban lévő kormányfőt fogja okolni, és minden bizonnyal órási tömegben szavaznak majd protesztpártokra. Azt senki sem gondolhatja komolyan, hogy Ódor ilyen rövid idő alatt képes lesz olyan eredményeket felmutatni, amit a szlovákiai társadalom óriási többsége megnyugvással nyugtázna.

2, Ha Ódor nem lesz sikeres, akkor sikertelensége visszahull a magyarokra is. Így egy »remek« magyarellenes kampányt tudnak a szlovák pártot lefolytatni. Ezzel növelhetik a szlovák választók aktivitását, és így még nehezebb lesz a magyar pártnak bejutnia a parlamentbe.

3, Ódor kormányfősége azt jelenti, hogy a felvidéki magyar közösség nem tud egy éles, az elmúlt évek teljesen elhibázott kormányzati politikájával szembeni kampányt lefolytatni, mivel joggal mondhatja mindenki, hogy hát a Ti emberetek vezeti a kormányt. Az eddig is rendkívül megosztott, és érdemi mondanivalóval nem rendelkező magyar felvidéki politikai vezetés így pedig egy olyan pakkot kapott a nyakába, ami csak még lejjebb taszítja őket.

Mindezek alapján nem jósolok sok sikert a magyar közösségnek a szeptember 30-i választáson. Ódor rossz döntést hozott a kormányfői poszt elfogadásával, mivel minden hiba nemcsak rá, hanem a teljes felvidéki magyarságra hullik vissza. Ebben a helyzetben igazi kampányprofikra lenne szükség, akik képesek kihúzni a csávából a magyar szövetséget. Ilyenek azonban nemhogy a láthatáron, de még az Operencián túl sincsenek. Újabb katasztrófa közeleg a felvidéki magyarságra, itt már csak a csoda segíthet!”

Nyitókép: MTI/TASR/Pavel Neubauer

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csato42
2023. május 17. 08:39
Ekkora baromságot hogyan lehet megfogalmazni? Ez a kinevezés felfogható érzékenyitésnek is. Vegye tudoásul a szlovák nemzet, hogy nem felsőbb rendüek, ott magyarok is élnek.
ringwoodite
2023. május 16. 17:39
Nem kell feltétlenül beszarni kedves Kovács András
Proxima Centauri
2023. május 16. 16:20
Ha ketten csinálják ugyanazt, az nem ugyanaz.... Ha Ódor hülye, akkor Dárdai Pál kifejezetten idióta
18.0 fok
2023. május 16. 15:22
ez hülye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!