Orbán Viktor és kormánya a józan ész határán túl

2023. május 28. 11:08

Mi illik Európa védelmezőjére, miközben szabadon engedi az itt elítélt külföldi embercsempészeket?

2023. május 28. 11:08
null
Sándor Zsuzsa
24.hu

„Tudták, hogy »a cinikusok az időszámítás előtti 4. században egy ókori görög filozófiai iskolát alkottak és tanításuk középpontjában az erény állt«? Az azóta eltelt évezredek alatt némi változáson ment át e szó jelentése. A magyar nyelv értelmező szótára szerint: »a kialakult társadalmi formákat, az elfogadott nézeteket semmibe vevő, minden emberi cselekedetben önző egyéni érdek megnyilvánulását kereső, hit és eszmények nélküli és keserűen, bántó kiábrándultsággal gúnyolódó személy«.

Vajon a kettő közül melyik definíció illik arra, aki a migránsokkal szemben magát »Európa védelmezőjeként« tünteti fel, miközben szabadon engedi az itt elítélt külföldi embercsempészeket? Melyik jelző illik arra, aki az »Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra tekintettel kihirdetett veszélyhelyzetre« hivatkozva

  • rendelettel írja át a büntetés-végrehajtási törvényt,
  • diszkriminál a magyar és nem magyar bűnözők között,
  • semmibe vesz jogerős bírósági ítéleteket,
  • átveszi a büntetés-végrehajtási bíró
  • és elveszi az ügyész jogkörét
  • és mindezt szemérmetlenül »reintegrációs őrizetnek« nevezi?

Az Orbán Viktor által aláírt kormányrendelet ez év április 27-én született. A rendeletről két nappal később az Index tudósított Makula György, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsoksága (BvOP) kommunikációs igazgatójának információja alapján. Makula szerint az intézkedés célja, »hogy az embercsempészek büntetésének végrehajtásával összefüggő terheket ne a magyar adófizetők fizessék meg«.

Csaknem egy hónapon át úgy tűnt, mintha egy »normális« kormányrendeletről lenne szó, amire nem is érdemes odafigyelni. Hiszen már megszoktuk, hogy mintegy nyolc éve élünk különböző veszélyhelyzetekben, rendeletek jönnek-mennek, ez is csak egy a sok közül.”

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rugo
2023. május 29. 09:34
talmudi vén megszállott bolsevik
BossN
2023. május 29. 02:36
Ki ez a vén, pocsék múmia és kit érdekel a véleménye? A magyar emberekét, nem.
5m007h 0p3ra70r
2023. május 29. 00:35
"Mi illik Európa védelmezőjére, miközben szabadon engedi az itt elítélt külföldi embercsempészeket?" Egy pantalló? Vagy mire tetszett gondolni keziccsókolom? Aztán tessék csak pontosítani: az itt elfogott és itt elítél embercsempészeket. 1. Korábban azt tetszettek állítani: illegális migráció nincs. 2. Tavaly azt tetszettek állítani: illegális migráció van. 3. Az illegális migránsokat embercsempészek szállítják, ezt önök a 2. pontban foglaltakkal megerősítették. 4. Önök hívták ide az illegális migránsokat, vagyis önök hatalmazták fel az embercsempészeket. 5. Az önök egzakt módon megállapítható felelőssége ellenére, a magyar állam a magyar adófizetők adóforinthaiból tartotta a kvázi önök embercsempészeit. 6. Ennek most vége. 7. Ha nem tetszik, tessék őket begyűjteni és saját zsebből tartani. 8. Az hogy itt elfogták és el is ítélték ennyi embercsempészt, a rendszer hatékonyságát és azt igazolja, hogy önök a tévedésükkel hatalmas kárt okoztak Európának. Sok sikert kíván önnek: adófizető magyar állampolgár
Robertoo
2023. május 28. 23:15
" .... miközben szabadon engedi az itt elítélt külföldi embercsempészeket?" Hazudsz vén banya. Nem szabadon engedi, hanem kiutasítja őket. Mint mindig, most is hazudtok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!