Hitéért, meggyőződéséért ölték, a hazáért halt

2023. június 16. 10:29

Nagy Imre, mártírtársai, a pesti srácok a szabadságért való kegyetlen küzdelem útját választották.

2023. június 16. 10:29
null
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

„Hitéért, meggyőződéséért ölték, a hazáért halt, hol ugyan élni akart, de nem mindenáron.

Bár voltak és vannak, kiknek »drágább rongy élete, mint a haza becsülete«, Nagy Imre, mártírtársai, a pesti srácok és még sokan az önmagukért, a hazáért, a tisztességért, a szabadságért való kegyetlen küzdelem útját választották a megalkuvás, az árulás helyett.

Életükkel fizettek ezért.

Haláluk példája az erkölcsi, történelmi tisztaságnak, a hősiességnek éppúgy, mint a hatalom ördögi elfajzottságnak, kegyetlenségének.

Megrendültséggel, megbecsüléssel, tisztelettel gondolunk Nagy Imre meggyilkolt miniszterelnökre és valamennyi, sorsában osztozó mártírra.”

***

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. június 18. 13:29
Gyurcsányról még egy nyilvános WC sem lesz elnevezve, az már most fix. De az ellen nem lenne kifogásom, hogy egy afrikában még felfedezésre váró, új sivatagi gilisztafajtát (televényférget) róla nevezzenek el. Úgy elképzelem magam elött, hogy majd egyszer úgy 50-60-70 év múlva Pápán egy rozsdarágta, többszörösen horpadt pléhtábla függ majd a szélben tanácstalanul himbálózva, szivszaggatóan nyekeregve Gyurcsány szülöházának döledezö kapuján, ahol a madár se röpdös, magasan fennt, nehogy a kóborkutyák bepiszkítsák... Felirata, - amit csak rozsdátlanítás után lehet kisilabizálni -, így szól: "FECÓ VITTE HA HOZZÁFÉRT MINDENKI ELÖTT, DE MI KÖVETTÜK" (áhítattal Gyöngyösi Jakab, a megboldogult "Júdás" Marci bácsi és a Parizeres Péter bácsi unokája, utolsó jobbikos)
johannsebastian
2023. június 17. 17:09
Nagy Imre a legrosszabb fajta moszkovita káder volt! Isten ments az effélétől!
tapir32
2023. június 17. 16:34
A jobboldal feladata az organikus társadalmi rend helyreállítása a liberáldeviánsok homogenizáló törekvései ellenében! A sorosista álcivil, politikai szervezetekkel szemben a valódi civil társadalom felépítése! A sorosista NGO-knak semmilyen társadalmi legitimációja nincs! Csak fizetett alkalmazottaik vannak. Ne hidd el, amit terjesztenek! Európa jövője a keresztény konzervativizmus! Ma ez a progresszív! A szabadság halálát a szabadságot minden határon túl kiterjesztő liberalizmus hozza el. A nyílt társadalom, mint társadalomfilozófiai elképzelés az 1960-as évek végére megbukott. Ma már a nyílt társadalom utópiája egy anakronizmus.
NoFace
2023. június 17. 16:16
Nem szégyellitek magatokat?! Most ájtatos arccal jártok ki a sírjához annak akit kivégeztettetek és jeltelen sírba temettetek arccal lefelé, megkötözve szögesdróttal! Ja, hogy azok nem konkrétan ti voltatok hanem a jogelődjeitek, csak-hát van egy kis bibi a logikában, aki a vagyont és pénzt örökli annak a felelősséget is kell de ti még csak elhatárolódni se voltatok képesek az elődöktől, apáitoktól, anyáitoktól!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!