A sokszínűségért felelős vezetők emelkedése és bukása

2023. július 22. 09:40

Távoznak a sokszínűségért felelős vezetők, ahogy a vállalati prioritások eltolódnak.

2023. július 22. 09:40
Te-Ping Chen
Wall Street Journal

„Két évvel ezelőtt a sokszínűségért felelős vezetők voltak a vezetői pozíciók legmenőbb várományosai. Ők most egyre inkább úgy érzik, hogy házérbe szorulnak. Olyan vállalatok, mint a Netflix, a Disney és a Warner Bros Discovery a közelmúltban közölték, hogy magas rangú «sokszínűségi, méltányossági és befogadási» vezetők távoznak állásukból. Tavaly óta több ezer, a sokszínűségre összpontosító dolgozót bocsátottak el, és egyes vállalatok csökkentik a faji igazságossággal kapcsolatos kötelezettségvállalásaikat.

A sokszínűség, méltányosság és befogadás, avagy a DEI-állások azután kerültek célkeresztbe, hogy a technológiai szektor tavaly őszi átrendeződése során számos vállalat elkezdte felülvizsgálni vezetői pozícióit. Néhány sokszínűségért felelős vezető szerint munkájukat további vizsgálatoknak vetik alá, mióta a Legfelsőbb Bíróság megsemmisítette a főiskolai felvételinél alkalmazott pozitív diszkriminációs intézkedéseket, és a vállalatok felkészültek a lehetséges jogi kihívásokra. A DEI-munka politikai célponttá is vált.”

(Te-Ping Chen és Lauren Weber írása)

Nyitókép: MTI/EPA/Christian Monterrosa

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hangillat
2023. július 22. 16:43
Na, ha! A liberális szemlélet szemétdombra küldi az ultraliberálist.
piramis-2
2023. július 22. 13:26
Végre indul az inga visszafelé!
Silcon
2023. július 22. 13:23
Normális cégeknél eddig sem érdekelt senkit, hogy ki vagy, ha volt mögötted teljesítmény. Ehhez persze hozzátartozik, hogy ezt a magánéleti zűrök se befolyásolják túl sűrűn.
papalimapapa
2023. július 22. 13:17
Egyszer véget kell venni az LMBTQ nyomulásnak. Úgy tűnik, már pénz sincs benne. a piac reagál minden rezdülésre. Már mindenki unja a buzik nyálverését. Jöjjenek a földönkívüliek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!