Zsigó: A kormány idén is segíti a fiatalokat

2022. január 03. 15:25

Január elsejétől a 25 évnél fiatalabbak mentesülnek a 15 százalékos szja-megfizetésétől.

2022. január 03. 15:25
null

A kormány elkötelezett abban, hogy a gyermekeket nevelő családok támogatása mellett segítse a fiatalok életkezdését, kilépését a munkaerőpiacra, saját otthonhoz jutását és családalapítását – mondta a családokért felelős parlamenti államtitkár a kormány Facebook-oldalára hétfőn feltöltött videóban. Hozzátette: mindezért január 1-jétől a 25 évnél fiatalabbak mentesülnek a 15 százalékos szja-megfizetésétől.

A munkát vállaló fiatalok nettó fizetése így 22 százalékkal emelkedik, egészen annak a hónapnak a végéig, amelyben betöltik a 25. életévüket – közölte. Mint mondta, az elmúlt tíz évben másfélszeresére nőtt a munkát vállaló fiatalok száma.

Így az szja-mentesség 280 ezer már dolgozó fiatalt érint, de akár a korosztály egymillió tagját is érintheti az intézkedés – fűzte hozzá az államtitkár. Azok, akik nyolc órában dolgoznak, havonta 41 600 forinttal is többet vihetnek haza. Ez éves szinten félmillió forint többletjövedelmet jelent nekik – mondta Zsigó Róbert.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2022. január 03. 16:08
ZSIGÓ RÓBERT Bocsánatot kérek Bajnai Gordontól, amiért valótlanul állítottam, hogy a Hajdú-Bét Wallis általi megvásárlásakor a Wallis vezetője volt és a Hajdú-Bét károsultjainak pénze Bajnai Gordon kampányát fogja szolgálni. Bocsánatot kérek Bajnai Gordontól, amiért valótlanul állítottam, hogy a Hajdú-Bét Wallis általi megvásárlásakor a Wallis vezetője volt, a cég felszámolását ő vezényelte le, a Hajdú-Bét vagyonát kiszervezte, ezzel félezer embert tönkretett és a Hajdú-Bét károsultjainak pénze Bajnai Gordon kampányát fogja szolgálni. Zsigó Róbert, a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség képviselője Mandiner 2015.január 29. 13:59
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!