Legalább ötvenet

2010. január 05. 08:43

Az MSZP-ben készített belső felmérés azt állítja: valamivel több, mint ötven olyan egyéni körzet van, ahol reálisan mandátumhoz juthat a párt a tavaszi országgyűlési választáson.

2010. január 05. 08:43

Négy évvel ezelőtt 66 egyéni körzetben sikerült már az első fordulóban mandátumot szereznie a jelölteknek, a szocialisták 38 helyet, a Fidesz–KDNP szövetség tízzel kevesebbet szerzett. Mint ismert, a második forduló a baloldal győzelmét hozta: egyéniben 107-et húztak be a szocialisták és a szabad demokraták együtt, míg a jobboldali Fidesz–KDNP szövetség csak 68 egyéni körzetet tudott elhozni.

Idén a legtöbb esély a budapesti kerületekben van, de a főváros mellett Miskolc és Szeged is favoritnak számít. Az esélyes körzeteket kiemelt körzetként kezelik majd a kampányban, ami nem feltétlenül többletforrást, hanem személyre szabottabb kampánycsomagot jelent, és várhatóan azt, hogy a párt vezetői is többet mutatkoznak az adott kerületben, erősítve a jelöltet.

Információink szerint az ötven kiemelt körzetből a legtöbb fővárosi, de esélyesnek számít több csongrádi, borsodi és szabolcsi kerület is. A szocialisták bíznak Botka László szegedi polgármester egyéni győzelmében is, ahogyan egyéni mandátumot remélnek Káli Sándor miskolci polgármestertől, Lamperth Mónika elnökhelyettestől, Gúr Nándor Borsod megyei elnöktől és Ujhelyi Istvántól, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkárától is.

Ötvennél több egyéni mandátumban bízik a szocialista párt (Nol)

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ózanagyvarázsló
2010. január 06. 11:36
Igen csökken a különbség ez természetes. Azért a 66-20 arány nem természetes. De van miből csökkenie. Úgyhogy nyugi.
medve
2010. január 06. 09:14
Állítólag a január eleji mérések az olló szükülését immát tendenciaként érzékelik.
vizipipa
2010. január 05. 15:43
@Peter252 Azt, hogy óvatoskodsz vagy vészmadárkodsz - netán egyéb - azt magaddal vitasd meg. A tényekkel viszont barátkozz meg egy kicsit jobban, esetleg vedd le a szemellenzőt. Az EP választáson a részvétel 36,31% volt, ami picit odébb esik az emlegetett huszon-egynéhány százaléktól. Cirka 3 millióan mentek el, 70%-os részvételnél ez 5,6 millió lesz. Fidesz: 1,63 millió, 58,3%. MSZP: 503 ezer, 17,4%. Jobbik: 428 ezer, 14,8%. MDF: 154 ezer, 5,3%. Ha lehetséges, ne ossz el több szavazatot, mint amennyi van. Ne írj minden szavazatot az MSZP-hez, nem jön be. Olvass kurucinfót. A közbiztonság azóta sem javult, függetlenül a tömegmédia híreitől. A vidékiek viszont erről nem a kurucinfóból értesülnek.
Peter252
2010. január 05. 15:37
Summa summarum: én nem pesszimista, csak realista vagyok, hogy mind többen menjünk el szavazni, ne essünk a Fidesz hibájába, mint 2002 ben, amikor ellazsálták a kampányt, én a Fidesz helyébe most se lógatnám a lábam,..és nem csak a Cser Palkovics-Szíjjártó tandem mantráit ismételgetném, mert ez még kontraproduktív is és nagyon unalmas. Miért nem lehet vonzó szóvivőket, kommunikációs csapatot találni, mondjuk értelmes, csinos fiatal hölgyekkel?????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!