Radikális szervezkedés az ügyvédi kamarában

2010. február 26. 09:58

Radikális jobboldali kötődésű ügyvédek terveznek hatalomátvételt a Budapesti Ügyvédi Kamara hétvégi közgyűlésén. Élükön Grespik László.

2010. február 26. 09:58
A „jobb” szó csakis a szakmai és szervezeti jobbító szándékot fejezi ki - hárította a politikai kötődés vádját a jobbkamaraert.com honlapon szerveződő ügyvédi lobbi, amelynek célja jelöltjeit bejuttatni a Budapesti Ügyvédi Kamara különféle kulcspozícióiba.

A ringbe szállók zöme a radikális jobboldalt jogi asszisztenciával segítő Nemzeti Jogvédő Alapítvány (NJA) támogatottjaként indul. Kamarai alelnöknek Grespik László NJA-kurátort szánják, további jelöltjeiket - például Zétényi Zsolt volt MDF-es országgyűlési képviselőt, az NJA elnökét - a vezető testületekbe, így az elnökségbe, a fegyelmi bizottságba szeretnék beválasztatni.

Grespikék programja részletesen foglalkozik a fegyelmi eljárási rendszer megreformálásával. Erősebb érdekvédelmet, átláthatóbb kamarai gazdálkodást követelnek. Szeretnék elérni az ingyenes parkolást a bíróságok környékén. A programban kiemelik a politikamentesség elvárását, bár több jelöltjük kapcsolódik a radikális jobboldali erőkhöz.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kündü
2010. március 08. 20:30
Grespikkel hamvába holt.... Jeles kollégámat úgy 21 éves korom óta (ő 19 volt) ösmérem. Nem kellene az egyébként BOLSI NOMENKLATÚRA-ELVTÁRSAK HITBIZOMÁNYAKÉNT működő BÜK-öt épp ilyen extrémista, Down-kóros, balszerencsénkre jobbra pártolt hülyével, a természet csúf és kegyetlen tréfájával opponálni! Van elég ütős JOBBOLDALI a NORMÁLIS ügyvédek között is...
Karcolt
2010. február 26. 11:05
Az az ingyenes parkolás téma mutatja, hogy lószar változást nem hoznának, csak most épp ők hajlíthatnák a kezüket maguk felé.
gentry
2010. február 26. 10:55
"Szeretnék elérni az ingyenes parkolást a bíróságok környékén." ----- Ez mekkora pofátlanság! A sz.rrágó ügyvédek még ezen is spórolnának?! Egyébként az ilyen pozícióknál nincs elmeorvosi vizsgálat?
smalladam
2010. február 26. 10:49
remélem csőretölcs barátunk is benne van ebben a társaságban:D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!