Fizetnénk a jobb egészségügyért

2010. március 11. 09:35

Egy friss felmérés szerint a magyarok kétharmada hajlandó lenne többletköltséget fizetni a magasabb színvonalú egészségügyi ellátásért.

2010. március 11. 09:35
Magyarország gazdaságilag aktív népességének 69 százaléka nem érzi biztonságban magát a mai közegészségügyi ellátórendszerben, kétharmaduk akár fizetne is a jobb minőségű ellátásért. A válaszadók 38 százaléka lenne hajlandó havi 1-2 ezer forintot, illetve további 35 százalék adna ki akár 3-5 ezer forintot is havonta a színvonalas szolgáltatásért - derül ki a GKI februári kutatásából, ami az AXA megbízásából készült a egészségügy színvonalával kapcsolatban.

A mintát a vizsgálathoz az AXA Egészségpénztár tagjaiból választották ki, a kutatás reprezentatív az aktív magyar lakosságra vonatkoztatva. A válaszadók kétharmada gondolta úgy, hogy meg tudja ítélni a kapott ellátás szakmai minőségét, ezt háromnegyedük a saját tapasztalatai alapján értékelte, de 44 százalékuk kikérte más orvos véleményét is, 39 százalék az interneten is keresett információkat.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
slomovicz
2010. március 11. 10:18
"A mintát a vizsgálathoz az AXA Egészségpénztár tagjaiból választották ki, a kutatás reprezentatív az aktív magyar lakosságra vonatkoztatva. A válaszadók kétharmada gondolta úgy, hogy meg tudja ítélni a kapott ellátás szakmai minőségét, ezt háromnegyedük a saját tapasztalatai alapján értékelte, de 44 százalékuk kikérte más orvos véleményét is, 39 százalék az interneten is keresett információkat. Azokon a vagyonos rétegeken vizsgálódtak akik még többletjövedelemmel is rendelkeznek. Naagyon mérvadó. :-) Ebben az országban több mint egymillió ember , él harmincezer forintból havonta. A többség- idős , beteg öreg. Annyi a problémája, hogy abban a hónapban egyen - e vagy fűtsön. Többet fizetni? Mi az apám vérvörös ... kabátjából?
Karcolt
2010. március 11. 10:17
"A mintát a vizsgálathoz az AXA Egészségpénztár tagjaiból választották ki, a kutatás reprezentatív az aktív magyar lakosságra vonatkoztatva." Szóval azoknak a a 2/3-a fizetne a jobb ellátásért, akik amúgy pluszban fizetnek a biztosítón keresztül a jobb ellátásért?
honphibu
2010. március 11. 09:52
Népszavazást a vizitdíj bevezetéséről!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!