Szekeres nyugodt politizálást akar

2010. március 10. 11:15

Lázár János örül, hogy Szekeres Imre rendezetten adja át a honvédelmi tárcát. A miniszter szerint gyorsan és hatékonyan számolták fel a honvédségnél kirobbant visszaélési botrányokat, és a nyomozást is példaértékűen segítették.

2010. március 10. 11:15
Szekeres Imre tegnap tartotta beszámolóját az Országgyűlés honvédelmi bizottsága előtt a honvédségnél az elmúlt hetekben kirobbant honvédséget érintő botrányok kapcsán. Szekeres az ülésen elmondta: azért tartotta fontosnak az ülés összehívását, mert ezekben az ügyekben nyugodt politizálásra van szükség, s ennek színtere az illetékes bizottság, nem pedig a média. Szabó János, a Zrínyi egyetem rektorának őrizetbevételéről a miniszter elmondta, a rektor tette nincs összefüggésben sem az egyetemmel, sem a tárcával, az ügyben ezért nem is a katonai igazságszolgáltatás nyomoz, hanem a rendőrség.

A Honvédelmi Minisztérium Térképészeti Kft-jénél történt vesztegetési üggyel kapcsolatban Szekeres kifejtette: az esetet a Katonai Biztonsági Hivatal tárta fel, a vizsgálatot január elején indították el; bevonva az eljárásba a Katonai Ügyészséget is. „Szó sincs kétmilliárdos sikkasztásról, ráadásul mindez nem a minisztériumban és nem a honvédségnél történt” - tette hozzá. 

Szekeres Imre elmondta: Szabó őrizetbe vételének külsőségei nem voltak szerencsések, ha a rendőrök kérik a HM segítségét, megadták volna. A személyes felelősségét firtató fideszes felvetésekre pedig azt mondta: épp az a felelőssége, hogy tisztázza az ügyeket. Lázár János ezzel kapcsolatban megjegyezte: elfogadja a miniszter szándékát, hogy „kampányidőszakban is ezeket az ügyeket az asztalra tette”, és úgy akarja átadni a ciklus végén a minisztériumot, hogy ezeket az ügyeket rendezi.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
denever
2010. március 11. 08:12
remélem, az üres üvegeket még elviszi.
sky.net
2010. március 10. 11:47
imikém drága épp rád dőlt a szekér szr... tehát rendezett formában ülsz nyakig a szarban , de fogsz még lejjebb is süppedni, ez az egy ami biztos
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!