Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

812 milliót fizetett ki a Malév, de mire?

2010. április 29. 10:05

Visszautasította a PricewaterhouseCoopers könyvvizsgáló cég a Malév 2007-es beszámolójának véleményezését, mert abban egy 812 millió forintos bizonytalan szolgáltatást talált.

2010. április 29. 10:05

„A könyvvizsgálat során nem kaptunk teljesítési igazolásokat, amelyek alátámasztanák a szolgáltatás megtörténtét és a kifizetések jogosságát, emiatt nem tudtunk meggyőződni arról, hogy ezek az összegek valós költségként merültek fel a társaságnál 2007-ben” - így indokolta tavaly júniusban a PricewaterhouseCoopers könyvvizsgáló cég, miért utasította vissza a Malév 2007-es beszámolójának véleményezését, amely szerint a légitársaság összesen 812 millió forintot fizetett a Charter Corporation LLC számára.

A Magyar Nemzet kérdéseire a Malév csak annyit válaszolt, hogy Martin Gauss vezérigazgató még a múlt évben indított egy az egész légitársaságot érintő átvilágítást, hogy feltárjon valamennyi, a múltban megkötött előnytelen szerződést. Ennek eredményeként már feljelentést is tettek a Nemzeti Nyomozó Irodánál. A Malév 2007-ben úgy fizetett ki egy 812 millió forintos bizonyítatlan szolgáltatást, hogy közben 15 milliárdos üzemi veszteséget termelt, mműködési cashflowja 6,3 milliárd mínusz, nettó rövid lejáratú kötelezettségállománya pedig 24,2 milliárd forint volt, tette hozzá a Magyar Nemzet.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Übermayer
2010. április 29. 14:12
nem lehetne ezt a Malévot elásni valahol jó mélyre Ferihegy mellett?
drienovác
2010. április 29. 11:08
nagy business volt, nagy üzletemberek nyomták az eladást is (veres elvtárs, gyurcsány elvtárs), a vételt is (bajnai és osszkó elvtársak) én csodálkozom, hogy csak 874 millió ment el? aszittem, vezető elvtárs 1 milliárd alatt már le se hajol! megint átvertek...
miloka
2010. április 29. 10:40
Ki kellene adni utasításba: Efftársak a nokiás dobozokat és a kezeket az asztalra, amíg átkutatjuk az "üvegzsebeiteket" ! Egyből nem lenne ktsgvetési hiány!!
kaktusz
2010. április 29. 10:37
Annak idejen, mintha azert adtak el a MALEVet mert nagy adossaga volt(valami 5 milliard de lehet nem jol tudom) aztan most visszavettek vagy 5x akkora adossaggal, s meg most derulnek ki a turpissagok... gratula! A nemzeti vagyojn elherdalasa jol folyik..mar ami megmaradt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!