Terézváros: perel az ügyészség

2010. április 02. 15:54

Pénteken folytatódott az a polgári per, melyben az ügyészség azt kéri a Fővárosi Bíróságtól, hogy mondja ki az Andrássy út 47. számú önkormányzati ingatlan eladásának érvénytelenségét.

2010. április 02. 15:54

A terézvárosi ingatlaneladás körülményeivel kapcsolatban nyomozás is folyik, a ház egyik bérlője már indított pert, ami megszűnt. Amennyiben a felperes Fővárosi Főügyészség megnyerné a pert, akkor az ingatlan tulajdonosává az eredeti - adásvétel előtti - állapot értelmében újra a kerületi önkormányzat válna.

Az ügyészség érvei szerint az önkormányzat megsértette az ingatlanok értékesítésére vonatkozó szabályokat. Az ingatlan eladása közérdekbe ütközik, de nem vették figyelembe a pályáztatás, a nyilvánosság, az átláthatóság, illetve az árképzés szabályait sem. 

Az elsőrendű alperes ENNET Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvédje szerint jogszabálysértés nem történt, a jogi megítélést el kell választani a politikai motívumoktól. A Fővárosi Bíróság két hét múlva folytatja  az ügy tárgyalását.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narancs
2010. április 02. 17:07
Ingatlanpanama, mi? Ezekről se feledkezzen meg senki, mikor megy szavazni! Polgári, erős, családbarát Magyarországot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!