Bankokat bírságolt a PSZÁF

2010. július 09. 20:25

Egymillió forint bírságot szabott ki az AXA-ra, a K&H Bankot pedig négymillió forintra büntette a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete.

2010. július 09. 20:25

A PSZÁF - a bírság mellett - az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepét azonnali hatállyal kötelezte a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat befejezésére, és a jogszabályok betartására. A bírság összegének megállapításakor a felügyelet figyelembe vette, hogy a pénzügyi szervezet a nem megfelelő tájékoztatást utóbb korrigálta.

A K&H Bankot az ügyfélkapcsolatra vonatkozó egyes rendelkezések megsértése miatt büntette PSZÁF. A felügyelet a feltárt hiányosságok nyomán felszólította a bankot arra, hogy a jövőben maradéktalanul feleljen meg az ügyfelekkel szemben fennálló tájékoztatási és tájékozódási kötelezettségének, valamint befektetési üzletszabályzata ügyfelek kockázati besorolására vonatkozó előírásainak.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Deunan
2010. július 09. 22:11
Ez a bírság nevetséges!! Olyan, mintha engem megbírságolnának valamiért 10,-Ft-ra.
dávid
2010. július 09. 22:02
wtf?! tisztességtelen banki gyakorlatért egyMILLIÓ és négyMILLIÓ forint "büntetés"? Bazmeg, egy korábban kötött szerződés árfolyamkülönbségén behozzák...ez egy vicc. ennyire fos jogszabályaink vannak vagy a PSZÁF nem ért továbbra sem semmit?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!