Bezárhatják a fiatalkorú bűnözőket

2010. július 22. 13:26

A Parlament elé került csütörtökön az új közbiztonsági törvénycsomag. Eszerint a bíróságok ezentúl legfeljebb 90 napos elzárással sújthatnák a fiatalkorúakat is, ha azok súlyosan megszegik a törvényt. Az új jogszabály a feloszlatott társadalmi szervezetekben való részvételt is nagyobb eréllyel tiltaná.

2010. július 22. 13:26

A Parlamentben csütörtökön benyújtott új közbiztonsági törvény értelmében a fiatalkorú bűnelkövetőket akár 90 napos elzárásra is ítélheti a bíróság. Szintén elzárással, illetve 150 ezer forintos pénzbírság kiszabásával szankcionálná a jogszabály a feloszlatott társadalmi szervezetben való részvételt is.

Emellett az új szabályozás szerint szintén börtönbüntetés járna a 20 ezer forintot nem meghaladó lopásért, sikkasztásért és hűtlen kezelésért is, valamint nemcsak a bírák, hanem a szakvizsgázott bírósági titkárok is sújthatnák elzárással a hasonló kisebb súlyú tolvajlások elkövetőit.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MakkA
2010. július 23. 08:20
Nyugtával a napot... Törvényeink vannak már ezer éve - mindig az számított, mit tartunk, meg mit tartatunk be belőle. Ha a bíró egy ember agyonveréséért ad pár év felfüggesztettet - a másiknak meg két pofonért (nyolc napon belüli) három évet kell ülni akkor nem a törvényekkel van a baj. Hiába lehetne elzárni, ha a rendőr nem kapja el, és az ítélet nem születik meg. Ne felejtsük el, hogy a bírónak, és a titkárnak egy bűnöző előbb tud a kedvében járni, mint egy károsult. MA
Fiona1
2010. július 22. 19:23
Így legyen!! Csak így tovább. Voltak akik már előre sikítoztak. Ők csak sikítozzanak, ráérnek erre. Viszont mi nyugodtabban tudunk majd aludni.:D:D
gentry
2010. július 22. 17:46
Nagyon helyes! (Látjátok, a Fidesz értelmes intézkedéseivel egyetértek.)
==T==
2010. július 22. 17:11
Jól hangzik, csak sajnos a fiatalkorúak elzárásánál meg a 20eFt alatti lopásoknál van egy csomó olyan kivétel, ami tipikusan a cigókra illik. Erre a Gárda-üldözési mániára meg ők is rá fognak faragni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!