Bírságolt a PSZÁF

2010. augusztus 31. 18:15

Több bankot is megbírságolt különböző jogszabályok megsértése miatt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. A PSZÁF a Raiffeisennél, a Citibanknál és az Axa-nál talált hiányosságokat.

2010. augusztus 31. 18:15

A felügyelet a Raiffeisen Bankra 800 ezer forint bírságot szabott ki a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmára vonatkozó rendelkezések megsértése miatt. A Citibank Europe plc. Magyarországi Fióktelepét 400 ezer forintos bírsággal sújtotta a pénzforgalmi és fogyasztóvédelmi törvény megsértése miatt.

Az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepét pedig arra szólította fel a PSZÁF, hogy mindenkor határidőben, hibamentesen könyvelje a tranzakciókat, és maradéktalanul tartsa be a pénzforgalomra, valamint a válaszadásra vonatkozó szabályokat, amelyek megsértése miatt 100 ezer forint bírságot rótt ki rá.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ringman
2010. augusztus 31. 23:09
Hűha! Nem értem (pontosabban értem, csak szomorú), hogy miért nem lehet a forgalom/nyereség/mérlegfőösszeg/stb. arányában megállapítani a bírságot, a visszaesést pl. négyzetesen büntetve. Mellé mehetne mellékbüntetésként a reklámozás tiltása x időre. Ez mondjuk a GVH, fogyasztóvédelem bírságaira is vonatkozhatna.
sky.net
2010. augusztus 31. 18:53
ilyen büntivel csak azt fejezik ki hogy nem bántom a bankokat csak úgy csinálok mintha büntetném őket , mert ez az belpolitikai elvárás? közben meg mi? perkálnak a pártkasszába , támogatást névtelenül ? ettől még az is jobb ha semmit se csinál , de ezzel a nevetséges büntivel a bankokat helyrebaszni ..? 100* 1000* ennyit kaszál a tisztességtelen trükkjeivel ...majd megijed a managgement húha gyerekek bejött 500 milla ebből de kiszúrták és bünti van 400 rugó ... micsináljunk baj van ... HÁT LÓFASZ SINCS
freehckr
2010. augusztus 31. 18:39
Ezeken a tündi bündi büntiken mindig fel tudok háborodni. „tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmára vonatkozó rendelkezések megsértése” Ez nyolcszázezret ér. A Raiffeisennek „kalibernek”: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?hn=2&k=2&i=137829&is=1 „Régiós lebontásban vizsgálva a bank teljesítményét látható, hogy a Magyarországot is magába foglaló Közép-Európa teljesítménye az előző negyedévhez hasonlóan ismét javult, a szegmens hozzájárulása 65,4 millió euró volt a bank profitjához.” „pénzforgalmi és fogyasztóvédelmi törvény megsértése” Négy kilós „bírság”. A Citibanknak: http://www.citibank.hu/hungary/homepage/sajtoszoba/hirek/090402-tovabb-novekedett-citibank-magyarorszag-2008.htm A BKV pótdíja a helyszínen 12 ezer. Na az már büntetési tétel, tekintve mondjuk az átlag nettó 150 ezres havi fizetésekhez képest. A fenti meg egy rossz buta vicc... már megint.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!