Répássy: 2013-ra lesz új Ptk.

2010. augusztus 05. 16:17

2011 őszén kerülhet sor az új Polgári törvénykönyvről szóló szavazásra, ami így 2013 január elsején életbe is léphet. Az új Büntetőtörvénykönyvre is hasonló tervek vonatkoznak.

2010. augusztus 05. 16:17

Jövő év őszén kerülhet a parlament elé az új Polgári törvénykönyv, amely 2013. január 1-től egységesen lépne hatályba - mondta el Répássy Róbert igazságügyért felelős államtitkár csütörtökön. A politikus közölte: a Vékás Lajos által vezetett szakértői bizottság olyan ütemben készíti elő az új Ptk.-t, hogy azt már a 2011-es őszi parlamenti ülésen megszavazhassák a képviselők.

Hasonló a menetrendje az új Büntetőtörvénykönyv előkészítésének is, a Btk. is 2011. őszén kerülhet az Országgyűlés asztalára. Az új alkotmányról Répássy annyit mondott: azt a parlament készíti elő, ugyan az igazságügyi államtitkárság részt vesz az alkotmányt előkészítő parlamenti bizottság munkájában, de a tárca csak szakmai, kodifikációs segítséget nyújt.

Az államtitkár elmondta azt is, hogy az Országos Igazságszolgáltatási Tanáccsal együttműködve készül egy koncepció a bírósági munka felgyorsításáról - ez a javaslat pedig ősszel kerül a kormány elé.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Outer-senshi
2010. augusztus 05. 16:54
Helyes!! Főleg a bírói munka megggyorsítása! reméljük a BTK és a PTK is olyan lesz, melynek alapján néhány volt főmuftit is vád alá lehet helyezni!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!