Az Alkotmánybírósághoz fordult az MSZP

2010. október 17. 13:04

A fiatalkorúakért aggódik az MSZP, mivel a szabálysértési törvény idei módosítása után kisebb értékű lopásokért is rács mögé kerülhetnek. Lendvai Ildikó szocialista politikus szerint az új szabályozás a nem a közbiztonságot javítja, hanem a fiatalkorúak bűnözővé válását segíti elő. A szocialisták az Alkotmánybírósághoz fordultak.

2010. október 17. 13:04

A szabálysértésekről szóló törvény fiatalkorúakat érintő rendelkezéseinek megszüntetését akarja elérni az MSZP. Lendvai Ildikó szerint a jogszabály-módosítás „embertelen, igazságtalan, nélkülözi a hétköznapi irgalmat és a kívánt céljának sem felel meg”. A szocialista politikus elmondta: az intézkekedés a gyermekek bűnözővé válását segíti elő.

Lendvai hangsúlyozta: semmit sem szabad ellopni, de kifejtette: nem biztos, hogy a törvénymódosítás valóban a közbiztonságot szolgálja. Megjegyezte, hogy a törvénymódosítás hatályba lépésétől szeptember végéig 300 fiatalkorú került a törvény elé szabálysértésért, igaz nem mindegyikük  került rács mögé.

Az Alkotmánybírósághoz írt beadványuk hivatkozási alapjait említve közölte, hogy meglátásuk szerint a jogszabály-módosítás az alkotmány gyermekjogokat és a nemzetközi kötelezettségeket érintő pontjába, a gyermekvédelmi törvény rendelkezéseibe, a gyermekek jogairól szóló ENSZ egyezménybe, illetve a nemzetközi szervezet határozatába is ütközik.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
picur3ka
2010. október 17. 20:09
'Megjegyezte, hogy a törvénymódosítás hatályba lépésétől szeptember végéig 300 fiatalkorú került a törvény elé szabálysértésért, ' Hogy ennyi fiatalkoru bunozot lehet tetten erni egy-ket honap alatt, az nem ennek a rendeletnek a termeke, ugye, nagysasszony?
denever
2010. október 17. 19:54
valaki küldjön már rá 1-2 fiatalkorú kancigányt Sipánkára, csak hogy helyén kezelje a helyzetet.
Csigorin
2010. október 17. 19:46
Hat ha a fiatalok megbuntetese a bunozokke valasukat segiti elo, akkor ne buntessunk meg senkit, es ettol megszunik a bunozes!!! Ezt szabadalmaztatni kellene :D
Petrov
2010. október 17. 16:35
Ildi néni kedvencei éppen "helypénzt" (LOL) követeltek egy hajléktalantól: http://uid3031.mandiner.hu/cikk/20101017_helypenzt_koveteltek_a_hajlektalanoktol Az elesettek sorsát a szívén viselő MSZP is belerúg egyet a csövesbe, kínzóit büntetlenséggel jutalmazná. Hol vannak ilyenkor az emberi méltóságért aggódó ballib értelmiségiek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!