Jön a gyógyszerhiány?

2010. október 16. 12:55

Csak a Hungaropharmának 3 milliárd forinttal tartoznak a kórházak. Emiatt a cég eladósodottsága is egyre nő, így megtörténhet, hogy csak az életmentő gyógyszereket fogják szállítani.

2010. október 16. 12:55

 Az MR1 Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Dr. Feller Antal, a Hungaropharma Zrt. szóvivője elmondta: cégüknek mintegy három milliárd forinttal tartoznak a kórházak, emiatt ők is folyószámla-hitelből kénytelenek finanszírozni költségeiket. A növekvő költségek a szóvivő szerint odáig vezethetnek, hogy a cég nem tud majd szállítani.

„Ha arra kényszerülünk, hogy csökkentenünk kell a szolgáltatásunk színvonalát, ez mindenképpen azt fogja jelenteni, hogy nem tudunk minden gyógyszert szállítani, csak az életmentő készítményeket fogjuk a kórházakba vinni. Ha nem érkezik pénzügyi segítség a kormányzat részéről, akkor ezt heteken belül meg kell sajnos tennünk” - fejtette ki a szóvivő.

Ahhoz, hogy a kórházak fizetni tudjanak, meg kellene érkeznie a mintegy 27 milliárd forintos kormányzati támogatásnak, ám ehhez előbb el kell fogadnia az Országgyűlésnek a 2009-es zárszámadási törvényt.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petrov
2010. október 17. 16:52
hát igen, a gyógyszeripar is kaphatna egy jó kis ágazati különadót a nyakába; abból kifizethetnék a kórházak a tartozásaikat és mindenki boldog lenne :)
küllő
2010. október 16. 15:05
SZÉP ÚJ VILÁG!!!!! ÉLJEN A "FORRADALOM" !!!!!
honphibu
2010. október 16. 13:59
Még, hogy a gyógyszergyár(ak) eladósodnak! Gondolkodjunk már picit ! Csak nekem van 2 gyógyszergyári ügynök haverom, most éppen Prágában vannak hétvégi "míting"-en (magyarul ivászaton), ez évben most negyedszer (előtte Linz, Berlin, Zürich, a cég állja természetesen), a havi félmillája+jutalék+elmondása alapján nagyon is jól megy a cégnek. De ez nyílt titok. A gyógyszeripar a fegyver és drogkereskedelem után a legnagyobb biznic a világon.
bigyomail
2010. október 16. 13:44
Nem is értem, hogy miért szállít a gyógyszergyár olyan vevőnek, aki nem fizet? Hagynia kellett volna békén Az első Orbán kormány kórház-privatizációs törvényét, nem visszavonna a szocialistáknak, és nem lenne ilyen gond. Főleg, ha befejezték volna az Orbánék által előkészített több biztosítós modell bevezetését is. De hát a szocik csak az állami tulajdonban bírnak gondolkodni. Itt az eredmény. Tönkremegy lassan az amúgy egész jól teljesítő magyar gyógyszeripar is, hogy azután minden gyógyszert külföldről hozhassunk be.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!