Kolompár: Bizonytalan a romák jövője

2010. november 03. 16:58

A romagyilkosságok áldozataira emlékezett az Országos Cigány Önkormányzat. A szervezet elnöke a cigányság gyásznapjának nyilvánította november 3-át. Kolompár Orbán szerint a politikai félelemkeltés bizonytalanná teszi a roma kisebbség jövőjét.

2010. november 03. 16:58

„Bár az elkövetők rács mögött vannak, a kisebbségnek attól kell rettegnie, megéli-e a következő hetet, hónapot, lesz-e kenyér az asztalon, mert a politikai félelemkeltés bizonytalanná teszi jövőjét" - mondta Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke szerdán. A szervezet országos emléknapot tartott a romagyilkosságok áldozatainak emlékére, november 3-át pedig a cigányság gyásznapjává, az emlékezés napjává nyilvánították.

Kolompár beszédében utalt arra, hogy a napokban a miskolci bíróság rasszista indítékot állapított meg, és emiatt ítélt el tizenegy cigány embert, aki családját védte támadóktól. Megjegyezte: ugyanez a minősítés nem szerepel a romagyilkosság négy gyanúsítottja elleni vádemelési javaslatban. Hozzátette: ha a bíróság másodfokon nem változtatja meg a miskolci ítéletet, akkor lesz igazán félnivalója a cigányságnak.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
renidnam
2010. november 04. 09:52
16ezren vannak ma a börtönökben,80%-a cigány.A bűnvádi eljárások zömének vádlottja szintén..Tehát,ott ők a királyok.Kolompár!Ott legyél Isten!Aztán ha kijöttél,meglátjuk kit és hogyan uszítasz,képviselsz.
trust
2010. november 04. 08:04
Egek, ez még szabadlábon?
Trükkök Százai...
2010. november 04. 01:52
Akkor sem jó ez így.Megvoltunk mi egymás mellett sokáig,többnyire.Jobb volt egy vendéglő cigányzenével,mint játékgéppel-tévével.Érzékeny helyzet volt picit sokszor,de kezelhető.Az elmúlt 20 év baszta tönkre ezt is.És azért rohadjon meg Kolompár Orbán(is),mert messzemenően rásegített erre a helyzetre,ami most van(gondolom jó pénzért). Miért gondolom azt vajon,hogy az ún. kommunizmusnál rohadtabb dolog sose volt és nem is lesz?... (Bulgakov Wolandja,aki megdöbbenten tapasztalja,hogy az ember még nála is gonoszabb tud lenni...)
füst
2010. november 03. 22:34
munka, munka, munka (némelyeknek kényszermunka), oszt a jövőjük nem is lesz olyan bizonytalan
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!